تاریخ انتشار : یکشنبه 14 آذر 1400 - 17:06
67 بازدید
کد خبر : 145580

تخصیص آب به لرستان حداقل باید دو برابر مقدار موجود باشد

تخصیص آب به لرستان حداقل باید دو برابر مقدار موجود باشد

ایسنا/لرستان معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی لرستان گفت: در حال حاضر یک میلیارد متر مکعب آب به استان تخصیص داده شده است که با ت. جه به وجود ۱۹۰ هزار هکتار زمین آبی در منطقه این مقدار حداقل باید دوبرابر یعنی دو میلیارد مترمکعب باشد. جواد صالحیان در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: مهم‌ترین معضل

تخصیص آب به لرستان حداقل باید دو برابر مقدار موجود باشد

ایسنا/لرستان معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی لرستان گفت: در حال حاضر یک میلیارد متر مکعب آب به استان تخصیص داده شده است که با ت. جه به وجود ۱۹۰ هزار هکتار زمین آبی در منطقه این مقدار حداقل باید دوبرابر یعنی دو میلیارد مترمکعب باشد.

جواد صالحیان در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: مهم‌ترین معضل بخش کشاورزی ما آب است.

وی تأکید کرد: ما ۱۱ درصد  آب‌ها و ۴.۷ اراضی کل کشور را داریم اما میزان آب تخصیصی استان تقریباً یک میلیارد متر مکعب است در حالی که براساس آمارنامه کشاورزی و آماری که در سامانه‌های پهنه‌بندی ثبت و ضبط می‌شود برای ۱۹۰ هزار هکتار اراضی آبی، در بدترین شرایط حداقل باید دو میلیارد مترمکعب آب داشته باشیم که بتوانیم این ارضای را به راحتی مشروب کنیم.

صالحیان عنوان کرد: ما ۱۹۴ هزار هکتار گندم دیم و حدود ۴۶ هزار هکتار گندم آبی داریم، اگر یک حساب سرانگشتی داشته باشیم با میانگین چهار و نیم تُن گندم آبی در هکتار و چشم انتظاری برای بارش باران برای زمین های دیم، به خاطر کمبود آب نمی‌توانیم به تولیدی که مدنظر است برسیم.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی لرستان بیان کرد: گندم آبی حداقل باید پنج  تا شش آبیاری داشته باشد که بتواند هشت تُن در هکتار بازدهی داشته باشد.

وی افزود: اگر آب کافی در اختیار محصولات استراتژیک مانند گندم، جو و کُلزا قرار داده نشود ما مجبوریم آبیاری تکمیلی را در کنار آن‌ها داشته باشیم که همین نیز باعث افت تولید ما در استان شده است.

صالحیان عنوان کرد: اگر میانگین تولید گندم در اراضی دیم را یک تُن در هکتار در نظر بگیریم، هرساله باید حدود ۴۵۰ هزار تُن تولید گندم داشته باشیم اما تولید استان ما سال زراعی گذشته حدود ۳۵۰ هزا تُن و تحویلی ما ۲۹۷ هزار تُن بوده است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی لرستان تأکید کرد: سال‌هایی که بارندگی خوب و در زمان مناسب بوده تا ۵۵۰ هزار تُن برداشت گندم در استان داشتیم اما در حال حاضر زیرساخت‌های آبی استان مناسب نیست.

وی با اشاره به این که حدود ۳۰۰ هزار هکتار اراضی دیم در شیب پایین‌تر از ۱۵ درصد داریم که به راحتی قابلیت آبرسانی و آبیاری را دارند، عنوان کرد: اگر ما بتوانیم ۱۰۰ هزار هکتار از این اراضی را از طریق بندهای خاکی و سیل بندها آبیاری کنیم حداقل ۵۰۰ کیلوگرم افزایش تولید در یک هکتار را داریم، اما علی‌الرغم همه پیگیری‌ها راه به جایی نبردیم که تحقق این امر به همدلی مسئولان استان نیاز دارد.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.