احتمال تکمیل واکسیناسیون ایرانیان تا بهمنماه/ ورود ۲ واکسن دیگر به مطالعه انسانی؛ بزودی
عکس خبر آرشیوی است. عضو کمیته ملی واکسن کرونا ضمن اشاره به روند تولید واکسنهای ایرانی کرونا، گفت: در شهریور وضعیت واکسیناسیونمان خوب خواهد شد اما باید تا شهریور صبر کنیم و به نظر میرسد کل ایرانیان در بهمن ماه بتوانند واکسیناسیونشان را کامل کنند. دکتر مصطفی قانعی در گفتوگو با ایسنا، درباره آخرین اخبار
عضو کمیته ملی واکسن کرونا ضمن اشاره به روند تولید واکسنهای ایرانی کرونا، گفت: در شهریور وضعیت واکسیناسیونمان خوب خواهد شد اما باید تا شهریور صبر کنیم و به نظر میرسد کل ایرانیان در بهمن ماه بتوانند واکسیناسیونشان را کامل کنند.
دکتر مصطفی قانعی در گفتوگو با ایسنا، درباره آخرین اخبار از طرحهای پژوهشی واکسنهای ایرانی کرونا، گفت: در فاز مقدماتی، هفت طرح در حال پژوهش هستند که هنوز وارد فاز حیوانی هم نشدند. واکسن مشترک پایافن یاخته و اسوه با نام «اُسوید» نیز فاز حیوانی را به اتمام رسانده و آماده ورود به کارآزمایی بالینی فاز انسانی هستند. همچنین واکسن MRNA شرکت رناپ هم تا آخر تیرماه پرونده خود را تحویل میدهد و این دو واکسن آماده هستند تا ماه آینده وارد مطالعه انسانی شوند. مابقی واکسنهایی که در فاز حیوانی هستند احتمالا تا آخر مهرماه طول بکشد تا بتوانند نتایج و پرونده را تحویل دهند.
وی گفت: انشاءالله تا پایان شهریور ماه واکسن کووپارس و همچنین واکسن سیناژن (تولید مشترک ایران و استرالیا) که در مراحل کارآزمایی بالینی هستند، مجوز ورود به بازار را بگیرند.
وی با اشاره به اینکه فعلا تنها دو واکسن کووایران برکت و پاستوکووک موفق به اخذ مجوز مصرف اضطراری شدند، درباره کندی روند ورود این دو واکسن به واکسیناسیون عمومی کرونا در کشور، اظهار کرد: واکسن از زمان تولید در هر شرکتی باید یک مراحل کنترل کیفی را بگذراند و ممکن است در این مرحله به مشکل بخورد یا زمان ببرد. همچنین از قول مسئول ذیربط واکسن برکت میگویم که ظاهرا در یکی از مراحل تولید مشکلی به وجود آمده است که مجبور به تکرار آن مرحله شدند. در مورد واکسن پاستوکووک نیز از ابتدا بنا را بر این گذاشتند که به تدریج تولید در اِسکِیل بالا صورت گیرد و احتمالا در آبان ماه تولید این واکسن بتواند در مقادیر قابل توجهی انجام شود.
وی درباره اخذ تاییدیه واکسن برکت از سازمان بهداشت جهانی، بیان کرد: حتما برای اخذ تاییدیه اقدام خواهد شد، اما این روند زمانبر است. هنوز چیزی به ما اعلام نکردند اما احتمالا مدارک را فرستادند و آموزش لازم را دیدند تا مجوز اخذ کنند.
قانعی ادامه داد: در مورد واکسن فخرا نیز امید میرود بتواند تا مهرماه وارد بازار شود. سازندگان آن اعلام کردهاند که در یک میلیون دُز میتوانند واکسن تامین کنند و قصد ندارند زیرساخت بزرگی بسازند و چند ۱۰ میلیون واکسن تولید کنند. نیروهای مسلح تصمیم گرفته است به فناوری دست پیدا کند و در عین حال یک نمونه پایلوت هم داشته باشد اما رسالت خود را این نمیداند که سرمایه گذاری بزرگی بر تولید واکسن داشته باشد.
وی افزود: در مورد واکسن نورا نیز از زمان آغاز تزریق اول، باید ۶ ماه صبر کرد تا مجوز ورود به بازار بگیرد.
عضو کمیته ملی واکسن کرونا، تاکید کرد: ما در شهریور وضعیت واکسیناسیونمان خوب خواهد شد و باید تا شهریور صبر کنیم و همچنان از واکسنهای خارجی استفاده کنیم تا به تدریج وضعمان بهتر شود.
وی در ادامه صحبتهایش درباره واردات واکسن کرونا افزود: روندی که هلال احمر برای ورود واکسن دنبال میکند باید تقویت شود که واردات واکسن بیشتری صورت گیرد. قطعا اگر واکسن در داخل موجود باشد مردم برای واکسن زدن به خارج از کشور نمیروند.
قانعی ادامه داد: در مورد اینکه چرا کشور ما تلاش کرد تا به سمت دستیابی به چند پلتفرم ساخت واکسن برود، باید اندکی صبر کرد و شاید اسفندماه بتوان بیشتر در مورد این موضوع توضیح داد. این اقدام پسندیده بوده است و اندکی که بگذرد مشخص میشود که لازم بود کشور ما هم چند واکسن داشته باشد.
وی درباره زمان احتمالی پایان واکسیناسیون گروه هدف در ایران، تصریح کرد: فکر میکنم کل ایرانیان در بهمن ماه بتوانند واکسیناسیونشان را کامل کنند.
وی در خصوص روند تولید واکسن اسپوتنیک در ایران نیز گفت: فناوری این واکسن به شکل کامل برای روسیه است و به شکل قراردادی در ایران تولید میشود و زمانی که تولیدات در اختیار سازمان غذا و دارو قرار گیرد میتوان گفت که تا چه حد میتواند تامین کننده نیاز ما به واکسن باشد.
قانعی درباره امکان دعوت از خبرنگاران برای بازدید از خط تولید واکسنهای ایرانی کرونا، اظهار کرد: فکر نمیکنم اکنون برای بازدید از خط تولید به جز گروههای خاصی، سایرین را راه دهند، اما احتمالا با افزایش تولید در آینده این اتفاق بیفتد؛ البته این موضوع را امنیتی نمیدانم بلکه تلاش میکنند مسائل مربوط به هر شرکتی برای خودش محفوظ بماند.
وی درباره نقش تحریمها در دستیابی به واکسن کرونا، تصریح کرد: ما پول کووکس را پرداخت کردیم و باید سهمیه ما را تحویل دهند و این در حالی است که در ابتدا انتقال پول را هم با مشکل مواجه کردند. مشخص است که تحریمها به تامین واکسن برای ایران ضربه وارد کرد؛ زیرا آنها میخواستند مردم را در حالت تشنج قرار دهند و هرکاری که از دستشان ساخته بود انجام دادند و در فشار آوردن به مردم از هیچ کاری کوتاهی نکردند.
قانعی درباره امکان انتخابی بودن واکسن، با تاکید بر اینکه هیچ اجباری به تزریق واکسن کرونا وجود ندارد، تاکید کرد: سبدی از واکسن نداریم که بگوییم هرکدام را خواستند تزریق کنند اما فعلا اجباری هم برای تزریق وجود ندارد.
انتهای پیام
منبع:ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰