تاریخ انتشار : سه شنبه 25 آبان 1400 - 14:55
82 بازدید
کد خبر : 95330

کابوس هایی که آرزوی شیرین مادر شدن را می گیرد

کابوس هایی که آرزوی شیرین مادر شدن را می گیرد

ایسنا/خراسان شمالی بارداری باوجود اینکه یکی از زیباترین و مهیج‌ترین زمان‌ها برای هر مادری محسوب می‌شود ولی دلهره‌های ناشی از نبود زیرساخت های بارور شدن برای زنان نابارور لذت مادرشدن را به آینده نامعلوم موکول می کند و یا اینکه به طور کلی از آن ها می گیرد. به گزارش ایسنا، دلشوره هایی همچون خطر راه،

کابوس هایی که آرزوی شیرین مادر شدن را می گیرد

ایسنا/خراسان شمالی بارداری باوجود اینکه یکی از زیباترین و مهیج‌ترین زمان‌ها برای هر مادری محسوب می‌شود ولی دلهره‌های ناشی از نبود زیرساخت های بارور شدن برای زنان نابارور لذت مادرشدن را به آینده نامعلوم موکول می کند و یا اینکه به طور کلی از آن ها می گیرد.

به گزارش ایسنا، دلشوره هایی همچون خطر راه، رفت و آمدهای خیلی زیاد، هزینه های بالا و  پیدا کردن مکانی برای اقامت در شهرهای دیگر و … باعث می شود که بسیاری از زنان خراسان شمالی که با مشکل ناباروری مواجه هستند، خیال مادر شدن را از سر بیرون کنند.

البته قرار بود تا مرکز درمان ناباروری در خراسان شمالی راه اندازی شود و حتی قسمتی از کار انجام و روبان افتتاح این مرکز در بجنورد طی دو سه سال گذشته قیچی زده شد و نور امیدی را در دل زنان خراسان شمالی که دچار مشکل ناباروری بودند، روشن کرد.

ولی همان مرکز نیمه تعطیل،  دوباره به صورت نصفه و نیمه در محلی دیگر راه اندازی شد اما از نظر زنان نابارور همین مرکز همچنان عقیم است و نمی تواند پاسخ گوی نیاز این بیماران باشد و آن ها که نیازمند خدمات پیشرفته ترند همچنان در جاده های طولانی بجنورد به تهران، مشهد، یزد و … در حال رفت و آمد به امید باردار شدن هستند.

پاهایی که برای سفر و پیدا کردن محل اقامت سست می شد

میترا یکی از زنان بجنوردی که با مشکل ناباروری مواجه است و در گفت  و گو با ایسنا، می گوید: درد ناباروری برای زنان نابارور و مادر نشدن از یک سو، درد هزینه های خیلی بالای درمان ناباروری از سوی دیگر ما را خیلی رنج می دهد و به دلشوره های ما می افزاید.

وی با اشاره به اینکه عمل IUI در بجنورد انجام می شود اما تعدادی از زنان نیاز به درمان های تکمیلی تر همچون IVF دارند، می افزاید: امکانات لازم برای درمان تکمیلی ناباروری در خراسان شمالی وجود ندارد و تعداد زیادی از زنان نابارور که قصد مادر شدن دارند، مجبور هستند برای این کار به شهرهای دیگر سفر کنند اما این سفر چیزی جز نگرانی، دلهره و ترس برای این زن و شوهرها ندارد.

وی با بیان اینکه تاکنون هفت مرتبه عمل IVF را در شهرهای مشهد و تهران انجام داده ام که هیچ کدام یک از آن ها به نتیجه نرسیده است، ادامه می دهد: هزینه های درمان تکمیلی ناباروری خیلی زیاد است اما هر زن و شوهر ناباروری که پا در این عرصه می گذارند دردسر هزینه های بالای آن را به جان خریده اند ولی هزینه های جانبی و خطراتی که طی مسیر سفر، آن ها را تهدید می کند اذیت کننده تر است.

ک

میترا اظهار می دارد: طی کردن مسافت خیلی زیاد راه برای رسیدن به مرکز درمانی و همچنین اقامت برای امر درمان در آن شهرها از سوی دیگر هر کسی را از پا در می آورد.

وی با بیان اینکه درمان ناباروری در زنان باید بدون داشتن استرس انجام شود در غیر این صورت خیلی به اقدامات درمانی انجام شده پاسخ نمی دهد، بیان می کند: همیشه وقتی پاهایم به شهر تهران می رسید، استرس تمام وجودم را برای پیدا کردن یک محل می گرفت چراکه هزینه های درمان خیلی بالا بود و باید جای ارزان قیمتی را پیدا می کردم.

وی اظهار می دارد: برای تخمک کشی به یکی از مراکز درمان ناباروری در تهران رفته بودم و باید شب را در آنجا اقامت می داشتم که هزینه یکی از هتل ها برای یک شب در چند سال گذشته ۳۰۰ هزار تومان بود که برای من رقم بالایی بود و مجبور شدم آن شب را در ماشین بخوابم و البته در شهر مشهد این مشکل کمتر است چراکه اطراف حرم مطهر امام رضا(ع) سوئیت و مراکز اقامتی وجود دارند که قیمت آن ها مناسبتر است.

میترا تاکید می کند: از سوی دیگر رفت و آمد از دیگر مشکلاتی بود که من را خیلی اذیت می کرد، اگر با خودروی شخصی سفر می کردم، خطر تصادف بالا بود که البته یک مرتبه نزدیک بود تصادف کنم و در نتیجه مجبور شدم با اتوبوس سفر کنم. ولی هزینه اتوبوس برای من خیلی زیاد بود و در مرحله پایانی که امر تخمک کشی انجام می شود، نمی توان با اتوبوس برگشت در نتیجه مجبور بودم با هواپیما برگردم که برای من هزینه خرید بلیت هواپیما که مجبور بودم پول خیلی زیادی را برای دارو، پزشک و عمل هزینه کنم، خیلی زیاد بود.

عطای بچه دار شدن را به لقای آن بخشیدم

وی خاطرنشان کرد: زنانی که نیاز به انجام عمل IVF دارند باید به صورت مرتب برای انجام آزمایش، نشان دادن آزمایش ها، سونوگرافی و … در حال رفت و آمد باشند در نتیجه استرس رفت و آمد و پیدا کردن یک مکان برای اقامت آنقدر زیاد بود که به طور کلی عطای بچه دار شدن را به لقای آن بخشیدم و اکنون سه چهار سالی است که دیگر به دنبال درمان به شیوه IVF نرفته ام.

وی می افزاید: قرار بر این بود تا مرکز درمان ناباروری در استان راه اندازی شود اما نشد و هم اکنون فقط مرحله آی یو آی در بجنورد انجام می شود که این مرحله به درد ما نمی خورد و پاسخ گو نیست و دوباره پزشک ما را به مراکز درمانی شهرهای مشهد و تهران ارجاع می دهد.

افزایش هزینه های درمان؛ دغدغه ای بزرگ برای زنان مبتلا به مشکل ناباروری

مهلا یکی دیگر از زنان بجنوردی است که با مشکل ناباروی مواجه است و در گفت و گو با ایسنا می گوید: مرتبه آخر که برای انجام IVF به تهران رفتم ۳۰ میلیون تومان برای من آب خورد. این هزینه ها طوری بوده که من محلی برای اقامت داشتم و برای آن هزینه ای پرداخت نکردم و این هزینه صرفا برای خرید دارو، آزمایش، سونوگرافی و انجام عمل های مختلف بوده است و فکر می کنم این مرتبه که دوباره برای درمان بروم هزینه ها خیلی بیشتر شده تبدیل به یک دغدغه بزرگ شده است.

وی با اشاره به اینکه یک مرتبه برای درمان به یزد مراجعه کردم که در آنجا مجبور شدم یک و ماه نیم در هتل اقامت داشته باشم، می افزاید: در واقع هزینه درمان ناباروری خیلی بالا است و باید یک مرکز دولتی در استان راه اندازی شود تا هم مجبور نباشیم که همیشه رفت و آمد کنیم و از سوی دیگر مقداری از هزینه ها نیز کمتر شود.

مهلا تصریح می کند: از زمانی که مرحله درمان آغاز می شود تا به اتمام می رسد، باید به صورت مداوم با اتوبوس و هواپیما در مسیر بجنورد به تهران و بالعکس در حال رفت و آمد باشیم.

ک

۸.۸ درصد از زنان خراسان شمالی نابارور هستند

دکتر مریم پورآدینه مدیر گروه سلامت خانواده و معاون فنی بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نیز در گفت و گو با ایسنا از وجود بیش از ۱۱ هزار زن نابارور در این استان خبر می دهد و می گوید: ۸.۸ درصد از زنان خراسان شمالی نابارور هستند.

وی با اشاره به اینکه ۱۶ درصد از زنان متاهل ۱۵ تا ۴۶ سال در این استان مشکل ناباروری دارند، اظهار می دارد: در واقع تعداد زنان متاهلی که در این استان مشکل ناباروری دارند، ۲۸ هزار نفر است.

وی با بیان اینکه پروژه ساخت مرکز درمان ناباروری در استان در دستور کار این دانشگاه قرار دارد، می افزاید: در این مرکز در حال حاضر درمان در سطح IUI انجام می شود اما عمل IVF به علت کمبود انجام نمی شود و بیماران مجبور هستند برای انجام این عمل به شهرهای دیگر مراجعه کنند.

نمایندگان مجلس برای ورود تجهیزات به مرکز درمان ناباروری استان اهتمام ویژه داشته باشند

دکتر پورآدینه ادامه می دهد: یکی دو سالی است که قول تجهیزات لازم برای تکمیل مرکز درمان ناباروری این استان از سوی وزارتخانه داده شده اما هنوز اختصاص نیافته است.

وی تصریح می کند: هزینه های درمان ناباروری از جمله رفت و آمد و … کمر شکن است و نمایندگان مجلس برای ورود امکانات مورد نیاز این مرکز اهتمام ویژه داشته باشند.

وی تاکیدمی کند: هم اکنون ساخت مرکز درمان ناباروری در استان در محل بیمارستان بنت الهدی بجنورد آماده است و برای عمل IVF نیازمند تکمیل تجهیزات هستیم.

این مقام مسئول می گوید: در حال حاضر در مرکز درمان ناباروری این استان ۵۸۰ پرونده فعال وجود دارد.

وی می افزاید: برای راه اندازی مرکز درمان ناباروری استان به طور کامل نیازمند دو نیروی متخصص بودیم که هم اکنون نیروی متخصص لازم نیز به کار گرفته شده و منتظر ورود تجهیزات هستیم.

ن

نگرانی از عدم مراجعه تعدادی از زنان نابارور به مراکز درمانی

طوبی فرازمند هاشمی متخصص درمان ناباروری در مرکز درمان ناباروری خراسان شمالی نیز در ادامه در گفت و گو با ایسنا، ابراز نگرانی می کند و می گوید: نگران آن هستیم که تعدادی از بانوان نابارور استان به علت نبود یک مرکز تخصصی برای درمان مراجعه نکنند.

وی تاکیدمی کند: هزینه های درمان ناباروری سنگین است و تعدادی از خانواده ها توان پرداخت این هزینه ها را ندارند که اگر درمان تکمیلی در همین استان انجام شود بخشی از هزینه های آن ها کاسته و تمایل ادامه درمان در این افراد به وجود می آید.

 

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.