تاریخ انتشار : یکشنبه 21 آذر 1400 - 10:57
76 بازدید
کد خبر : 161312

تلاش برای کشت ۳۰ هزار هکتار کلزا در خراسان شمالی/ کشت کلزا راهی برای مبارزه با علف های هرز سمج

تلاش برای کشت ۳۰ هزار هکتار کلزا در خراسان شمالی/ کشت کلزا راهی برای مبارزه با علف های هرز سمج

مدیر زارعت سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی گفت: تلاش این سازمان بر این است تا در سال زراعی آینده سطح زیرکشت کلزا در این استان را به ۳۰ هزار هکتار برساند. کاظمیان در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، منطقه خراسان شمالی، با اشاره به اینکه طی دو سه سال اخیر به صورت حرفه ای در

مدیر زارعت سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی گفت: تلاش این سازمان بر این است تا در سال زراعی آینده سطح زیرکشت کلزا در این استان را به ۳۰ هزار هکتار برساند.

کاظمیان در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، منطقه خراسان شمالی، با اشاره به اینکه طی دو سه سال اخیر به صورت حرفه ای در حوزه کشت کلزا در این استان ورود پیدا کرده ایم، اظهار کرد: یکی از علل مهم کشت این محصول در مزارع کشاورزی مبارزه با علف های هرز سمج است.

وی افزود: گاهی اوقات علف های هرز روییده شده در مزارع دارای ریشه های عمیقی هستند که با سم و علف کش به راحتی از بین نمی روند، اما کاشت کلزا عامل مهمی برای مبارزه با این علف هاست و از سوی دیگر موجب حاصلخیزی خاک می شود.

کاظمیان با بیان اینکه تعدادی از کشاورزان محصولی همچون گندم و جو را به صورت مکرر در مزارع خود کشت می کنند که این امر موجب کاهش تولید در مزارع آن ها شده است، ادامه داد: کلزا در تناوب کشت پیشنهاد می شود، که این امر سبب می شود تا میزان تولید محصولات در آن زمین زراعی ۲۵ تا ۳۰ درصد افزایش یابد.

وی اظهار کرد: در حال حاضر بیشترین سطح زیرکشت کلزا در این استان در شهرستان مانه و سملقان است که بسیاری از کشاورزان از تناوب کشت این محصول با گندم و جو رضایت کافی دارند و کاشت کلزا موجب افزایش تولید گندم و جو شده است.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: از سوی دیگر سالانه مقدار قابل توجهی ارز برای خرید روغن از کشور خارج می شد که کاشت این محصول به خودکفایی کشور در این حوزه کمک می کند.

وی با اشاره به اینکه مساحت زیر کشت کلزا در سال زراعی جاری دو هزار و ۹۷۰ هکتار بوده است، گفت: از این مساحت ۷۷۰ هکتار کلزای دیم بوده است.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی افزود: این سازمان به دنبال آن است تا سطح زیرکشت مزارع کلزای دیم را در استان گسترش دهد به همین دلیل در حال حاضر به دنبال موقعیت یابی برای سال زراعی آینده هستیم.منبع: ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.