تاریخ انتشار : پنجشنبه 4 آذر 1400 - 22:15
70 بازدید
کد خبر : 122719

بازدید بیش از ۱۰۹ هزار مسافر و گردشگر نوروزی از جاذبه‌های زنجان

بازدید بیش از ۱۰۹ هزار مسافر و گردشگر نوروزی از جاذبه‌های زنجان

از ۲۸ اسفند تا ۵ فروردین ۱۰۹ هزار و ۱۷۵ مسافر و گردشگر نوروزی از جاذبه‌های تاریخی و گردشگری زنجان بازدید کرده‌اند.   به گزارش ایسنا، منطقه زنجان، تعطیلات نوروزی فرصت مناسبی برای خانواده‌ها برای مسافرت و بازدید از جاذبه‌های گردشگری کشور از جمله جاذبه‌های تاریخی، فرهنگی، طبیعی و دست‌ساز است که جاذبه‌های گردشگری استان

از ۲۸ اسفند تا ۵ فروردین ۱۰۹ هزار و ۱۷۵ مسافر و گردشگر نوروزی از جاذبه‌های تاریخی و گردشگری زنجان بازدید کرده‌اند.

 

به گزارش ایسنا، منطقه زنجان، تعطیلات نوروزی فرصت مناسبی برای خانواده‌ها برای مسافرت و بازدید از جاذبه‌های گردشگری کشور از جمله جاذبه‌های تاریخی، فرهنگی، طبیعی و دست‌ساز است که جاذبه‌های گردشگری استان زنجان نیز به عنوان کریدور شمال‌غرب کشور از آن مستثنی نیست.

 

گنبد سلطانیه

 

گنبد سلطانیه، در شهر سلطانیه در استان زنجان قرار دارد و یکی از شاهکارهای معماری ایران در دوره ایلخانی است. این گنبد در حد فاصل سال‌های ۷۰۴ تا ۷۱۲ قمری، به دستور اولجایتو پادشاه مغول، معروف به سلطان محمد خدابنده ساخته شده است.

 

سلطانیه، زمانی پایتخت و مسکن شهریاران ایران بوده و امروزه نیز آرامگاه سلطان محمد خدابنده است. گنبد مشهور سلطانیه که در مسیرتهران – زنجان از دور به رنگ نیلگون در پهنه دشت فراخ سلطانیه دیده می‌شود، گنبدی عظیم و دوپوش است که از بی‌نظیرترین گنبدهای دو پوشش زیبا به شمارمی‌آید.

 

گنبد سلطانیه مطابق با بررسی‌های انجام شده از لحاظ ارتفاع بعد از کلیسای سانتا ماریای ایتالیا و مسجد ایاصوفیه ترکیه سومین گنبد معروف جهان شناخته شده است. همچنین از آن به عنوان بزرگ‌ترین گنبد آجری تاریخی در ایران یاد می‌کنند که بنا به اعلام اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان زنجان در پنجمین روز از فروردین‌ماه امسال ۱۱۲۱گردشگر و مسافر از این مکان تاریخی دیدن کرده‌اند.

 

موزه رختشویخانه

 

مجموعه‌ تاریخی رختشویخانه در قلب بافت تاریخی شهر زنجان در یک منطقه‌ پرتراکم مسکونی احداث شده و این بنا ویژگی‌ها و معماری منحصر به فرد خود را دارد و می‌توان گفت در نوع خود در جهان بی‌نظیر است.

 

بنای رختشویخانه زنجان تنها بنا در جهان با کاربری مخصوص برای رختشویی بانوان است، در هیچ جای دنیا، بنایی با کاربری رختشویی متناسب با شرایط اقلیمی و جغرافیایی که منحصر به گروه خاصی باشد، به غیر از بنای رختشویخانه زنجان احداث نشده است. چنین مجموعه‌ای با عملکرد یاد شده در هیچ جای ایران مشاهده نمی‌شود اما سبک معماری، ابعاد و تناسبات رعایت شده در قوس‌ها و سایر نشانه‌های معماری با بناهای عام‌المنفعه هم‌دوره شهر زنجان قابل مقایسه‌اند.

 

در  پنجم فروردین‌ماه امسال ۱۰۶۵ نفر گردشگر و مسافر از این موزه مردم‌شناسی در زنجان بازدید کردند و از آنجایی که رختشویخانه زنجان یکی از مهم‌ترین موزه‌های استان بوده و موضوع آن مردم‌شناسی است، در این موزه می‌توانید با انواع و اقسام لباس‌های محلی، ابزار و وسایل و زیورآلات زنان این منطقه آشنا شوید.

 

موزه مردان نمکی

 

یک معدن نمک در زنجان مردانی را با کوله‌بار سفری بی‌سرانجام به دنیای ما وارد کرد و ما را به دنیای گذشته برد. مردان نمکی زنجان که انواع آلات و ابزار و وسایل را با خود به همراه داشتند، از گذشته‌ای نزدیک به ۱۷۰۰ تا ۲۸۰۰ سال پیش به دنیای ما آمدند تا ما را با بخشی از زندگی خود آشنا کنند و از این رهگذر با سبک پوشاک و لباس‌های آن دوره و پارچه‌ها، ابزار دفاعی و چیزهای دیگر دوره آنان آشنا شویم.

 

مردان نمکی، نامی است که به شش مومیایی کشف ‌شده در زمستان سال ۱۳۷۲ (۱۹۹۳ میلادی) در معدن نمک چهرآباد استان زنجان داده شده ‌است. در میان آن‌ها جسد یک زن و یک پسر نوجوان نیز وجود دارد. تعدادی از مردان نمکی بر اثر ادامه کار معدن با بولدوزر، به‌شدت آسیب دیده‌اند. در سال ۲۰۰۸ بهره‌برداری از معدن متوقف شد و جسد ششمین مرد نمکی به دلیل کمبود امکانات لازم برای نگه‌داری از آن، دست نخورده در معدن باقی ماند و این مرد نمکی به دور از هیاهوی شهری در آرامگاه خود خوابیده است.

 

از میان مردان نمکی یافت شده، سه مرد نمکی مربوط به زمان هخامنشیان (حدود ۴۰۰ سال پیش از میلاد) و دو مرد نمکی دیگر نیز مربوط به اواخر دوران ساسانی (حدود ۴۰۰ تا ۶۰۰ سال بعد از میلاد) هستند. بنا به اعلام اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان زنجان، در پنجم  فروردین‌ماه امسال ۱۲۳۴ گردشگر و مسافر از این مردان نمکی، زنجانی‌های نمک‌گیر شده از دوره هخامنشی و ساسانی بازدید کردند.

 

غار کتله‌خور

 

غارها همیشه پر از شگفتی بوده‌اند، حال اگر این غار، زیباترین و بی‌نظیرترین غار ایران نام گرفته باشد، مطمئنا جاذبه‌های خاصی خواهد داشت. ایران غارهای زیادی را در خود جای داده که تعدادی از آن‌ها خاص و منحصر به فردند. در این غارها شگفتی‌های طبیعی زیادی را کشف می‌کنید، از قندیل‌های زیبا و باشکوه گرفته تا فسیل‌های چند میلیون ساله.

 

با گردش در غار هر لحظه تماشای جاذبه‌های خاص و عجیب غافل‌گیرتان می‌کند و یکی از جاذبه‌های طبیعی این استان غار کتله‌خور است که برای بازدید از آن باید راهی جاده زنجان به خدابنده شوید و به ۱۵۵ کیلومتری جنوب زنجان بروید. جایی در نزدیکی شهر کوچک گرماب، این غار باشکوه را در زیر کوه پیدا می‌کنید.

 

با قدم زدن در میان دالان‌های این غار قندیل‌های شفاف و آهکی را می‌بینید که به زیبایی هر چه تمام‌تر زینت‌بخش فضای داخلی غار هستند. کمی که بیشتر قدم بزنید مطمئنا با دیدن استالاکتیت‌‌های گل‌کلمی چنان ذوق‌زده می‌شوید که دوست دارید مسیر را ادامه دهید و شگفتی‌های بیشتری را کشف کنید.بنا به اعلام اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان زنجان،در پنجم فروردین‌ماه امسال ۲۵۲ گردشگر از این غار زیبا دیدن کرده‌اند.

 

روز گذشته ۷۷۷۴ گردشگر و مسافر از سایر جاذبه‌های استان بازدید کردند و در مجموع از ۲۸ اسفند تا ۵ فروردین ۱۰۹ هزار و ۱۷۵ مسافر و گردشگر نوروزی از جاذبه‌های تاریخی و گردشگری زنجان بازدید کرده‌اند و اقامت ۴۱۸۸ نفر در مراکز اقامتی استان از قبیل هتل، هتل‌آپارتمان، مهمانپذیر، مراکز اسکان آموزش و پرورش و …، در روز گذشته ثبت شده است.منبع: ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.