تاریخ انتشار : سه شنبه 25 آبان 1400 - 15:56
62 بازدید
کد خبر : 95717

پذیرش مقاله ای با موضوع “تنفس و عملکرد مغز” در مجله آمریکایی

پذیرش مقاله ای با موضوع “تنفس و عملکرد مغز” در مجله آمریکایی

مقاله عضو هیأت علمی دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تربیت مدرس در مجله آمریکایی “پزشکی تنفس و مراقبت های ویژه” با ضریب تأثیر ۲۴.۱ پذیرفته شد.  دکتر محمدرضا رئوفی؛ دانشیار گروه فیزیولوژی دانشگاه تربیت مدرس در راستای برنامه تحقیقاتی آزمایشگاه «تنفس و عملکرد مغز» دانشکده علوم پزشکی، ایده تحریک اپیتلیوم داخل بینی به عنوان یک روش غیرتهاجمی برای

پذیرش مقاله ای با موضوع "تنفس و عملکرد مغز" در مجله آمریکایی

مقاله عضو هیأت علمی دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تربیت مدرس در مجله آمریکایی “پزشکی تنفس و مراقبت های ویژه” با ضریب تأثیر ۲۴.۱ پذیرفته شد.

 دکتر محمدرضا رئوفی؛ دانشیار گروه فیزیولوژی دانشگاه تربیت مدرس در راستای برنامه تحقیقاتی آزمایشگاه «تنفس و عملکرد مغز» دانشکده علوم پزشکی، ایده تحریک اپیتلیوم داخل بینی به عنوان یک روش غیرتهاجمی برای تحریک مغز، جهت پیشگیری از بروز اختلالات عصبی و شناختی در بیماران تحت تهویه مکانیکی را در مقاله‌ای با عنوان «تحریک مسیرهای عصبی برای کاهش اختلالات عصبی-شناختی ناشی از تهویه مکانیکی ریه‌ها» (Stimulating neural pathways to reduce mechanical ventilation-associated neuro-cognitivedysfunction) ارائه کرد که در مجله آمریکایی پزشکی تنفس و مراقبت‌های ویژه پذیرفته شد.

تهویه مکانیکی (mechanical ventilation) ریه‌ها اگرچه یک مداخله نجات‌دهنده زندگی در بیماران با شرایط وخیم و تحت بیهوشی عمومی است، اما یکی از عوامل مهم خطر برای بروز اختلالات عصبی و شناختی است که علاوه بر کاهش کیفیت زندگی، می‌تواند میزان مرگ و میر را افزایش دهد. مکانیسم بروز اختلالات عصبی و شناختی در بیماران تحت تهویه مکانیکی به خوبی شناخته نشده است و تاکنون درمان قطعی برای پیشگیری از بروز این اختلالات وجود ندارد.

در راستای برنامه تحقیقاتی آزمایشگاه «تنفس و عملکرد مغز» در گروه فیزیولوژی دانشکده علوم پزشکی، این پیش فرض مورد توجه قرار گرفت که در شرایط تهویه مکانیکی ریه‌ها، به دلیل حذف تنفس از راه بینی به مدت طولانی، فعالیت نواحی مختلف مغز کاهش می‌یابد و این امر ممکن است منجر به ایجاد اختلالات عصبی و شناختی شود.

در مطالعه‌های جداگانه بر روی مدل حیوانی و بیماران در حال کما، اپیتلیوم داخل بینی همزمان با تهویه ی مکانیکی تحریک شد. نتایج نشان دهنده افزایش فعالیت و هماهنگی شبکه های نورونی مغز و بهبود عملکرد های شناختی بخصوص حافظه بود.

بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه تربیت مدرس؛  مجله آمریکایی پزشکی تنفس و مراقبت‌های ویژه (American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine) ژورنال رتبه اول JCR در زمینه مراقبت‌های ویژه است.

منبع: ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.