وضعیت نگرانکننده منابع آبی کرمانشاه
ایسنا/کرمانشاه مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه وضعیت منابع آبی استان را نگرانکننده ارزیابی کرد. علیرضا کاکاوند امروز(۱۴ اسفند) در دوازدهمین جشنواره فراگیر نخستین واژه “آب” با اشاره به قرارگیری ایران در منطقه خشک و نیمه خشک دنیا، اظهار کرد: ایران از قرنهای گذشته به صورت مقطعی با خشکسالی و کمبود آب مواجه بوده است.
ایسنا/کرمانشاه مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه وضعیت منابع آبی استان را نگرانکننده ارزیابی کرد.
علیرضا کاکاوند امروز(۱۴ اسفند) در دوازدهمین جشنواره فراگیر نخستین واژه “آب” با اشاره به قرارگیری ایران در منطقه خشک و نیمه خشک دنیا، اظهار کرد: ایران از قرنهای گذشته به صورت مقطعی با خشکسالی و کمبود آب مواجه بوده است.
کاکاوند اضافه کرد: متوسط بارش های کشور ما در شرایط عادی یک سوم میانگین دنیا است و در برخی سالها از جمله امسال این شرایط حادتر هم شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه با بیان اینکه سال سختی را از نظر منابع آبی در پیش داریم، اضافه کرد: امسال نه فقط کاهش بارندگیها را داشتهایم، بلکه به دلیل تغییرات رخ داده در الگوی بارشها و وقوع بارشهای رگباری، وضعیت منابع آبی استان خوب نیست.
وی اضافه کرد: ۷۰ درصد آب کشور از منابع زیرزمینی تامین می شود که بارش های رگباری و سیل آسا هیچ نقشی در تقویت این منابع ندارند.
وی با اشاره به وضعیت نامطلوب منابع آبی استان، گفت: زمانی در بعضی از دشتهای استان چاهها در عمق ۲۵ متری به آب می رسیدند، اما الان این سطح به ۳۰۰ و حتی ۴۰۰ متر رسیده که این وضعیت خیلی نگران کننده است.
کاکاوند در ادامه با بیان اینکه ۱.۵ برابر میانگین سرانه مصرف جهانی آب مصرف می کنیم، به وضعیت پرت آب هم اشاره کرد و گفت: در شهر کرمانشاه حدود ۴۰ درصد پِرت آب داریم که این اعداد خیلی نگران کننده است.
وی با بیان اینکه هم اکنون هزینه تامین یک مترمکعب آب حدود دو هزار تومان است اما از مصرف کنندگان ۴۰۰ تومان به ازای مصرف هر مترمکعب آب اخذ می شود، گفت: این در حالی است که در برخی از مناطق مثل پاوه و نودشه چهار پنج مرحله آب را پمپاژ می کنیم که این اقدام هزینه ها را بیشتر می کند.
کاکاوند ادامه داد: شرکت آب و فاضلاب یک شرکت غیردولتی است که تمامی هزینه های خود را از محل فروش آب تامین می کند و با توجه به اینکه هزینه تامین آب از فروش ان بالاتر است، لذا هرچه بیشتر آب مصرف شود بیشتر زیانده می شویم.
وی با ابراز تاسف از اینکه هنوز در شرایط بحران آب می بینیم که برخی اقدام به شست و شوی فرش در منازل کرده و یا درب منازل خود را با شلنگ آب جارو می کنند، گفت: برای اینکه دیگر این صحنه ها را شاهد نباشیم به فرهنگ سازی نیاز داریم.
کاکاوند با بیان اینکه باید برای صرفه جویی در مصرف آب چارهای بیاندیشیم، تصریح کرد: باید فرهنگ صرفه جویی در مصرف آب را از مدارس و مهدکودک ها شروع کنیم و خانواده ها را از طریق فرزندانشان به سمت صرف جویی در مصرف آب سمت و سو دهیم.
وی در پایان و در پی درخواست مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه مبنی بر عدم قطع آب مدارس به دلیل داشتن بدهی، از مدیران شهرستانی خواست تا به هیچ عنوان آب مدارس را بخاطر داشتن بدهی قطع نکنند.
منبع:ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰