نگران باغات حاشیه رودخانهها هستیم
ایسنا/لرستان معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: با توجه به خشکسالی و کشت محصولات آب دوست نگران باغات حاشیه رودخانهها بهویژه رودخانه کشکان هستیم. جوائ صالحیان با اشاره به کاهش ۴٢ درصدی بارندگی نسبت به سال گذشته اظهار کرد: مهمترین تأثیر خشکسالی و کاهش بارندگی کاهش تولیدات محصولات بخش کشاورزی بود، بهطوریکه ما
ایسنا/لرستان معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: با توجه به خشکسالی و کشت محصولات آب دوست نگران باغات حاشیه رودخانهها بهویژه رودخانه کشکان هستیم.
جوائ صالحیان با اشاره به کاهش ۴٢ درصدی بارندگی نسبت به سال گذشته اظهار کرد: مهمترین تأثیر خشکسالی و کاهش بارندگی کاهش تولیدات محصولات بخش کشاورزی بود، بهطوریکه ما کاهش ۵۰۰ هزارتنی را در بخش کشاورزی داریم.
وی تصریح کرد: اما کاهش یک متری سطح آبهای زیرزمینی، کاهش ذخایر آبی به ۵۰ درصد ظرفیت، کاهش دبی رودخانه به نصف از دیگر تأثیرات خشکسالی است، این موارد خسارتهای جبرانناپذیری را به بخش کشاورزی وارد کرده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی لرستان خاطرنشان کرد: جلسات متعددی را در ستاد بحران و خشکسالی استان با حضور نمایندگان استانداری، معاونان، فرمانداران، بخشداران، شوراها و کشاورزان برگزار کردیم، امسال شرایط خاص است و نیازمند مشارکت کشاورزان در اجرای الگوی کشت و جلوگیری از کشت محصولات آبدوست بهویژه برنج، سیبزمینی و صیفی و سبزیجات است.
صالحیان اضافه کرد: با وجود پیگیریهای صورت گرفته اما جز در دو شهرستان الگوی کشت مدنظر ما حاصل نشد، این در حالی است که در راستای رعایت الگوی کشت تأکید شده است کشت محصولات آبدوست نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد کاهش یابد.
وی بیان کرد: انتقال آب به اراضی دیم، ورود مهاجر، انتقال آب به سایر اراضی ممنوع است، همچنین هرگونه تسهیلات و نهاده در راستای کشت محصولات آبدوست ممنوع است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی لرستان ادامه داد: سطح کشت سیبزمینی در شهرستانهای سلسله و دلفان سال گذشته ۳۵۰۰ هکتار بود، درحالیکه امسال به کمتر از یک هزار هکتار رسیده این اتفاق خوبی است، اما عمده مشکل ما کشت برنج است.
صالحیان اظهار کرد: کشت برنج سال گذشته ۹۷۰۰ هکتار بوده، امسال حدود ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ هکتار کاهش سطح برنج داشتیم اما کافی نیست، با توجه به توصیههای ترویجی و شرایط کاهش آب تأکید این است که ۳۰ درصد سال گذشته کشت برنج انجام شود اما محقق نشده است.
وی با بیان اینکه ما نگران باغات در حاشیه رودخانهها بهویژه رودخانه کشکان هستیم، افزود: اگر این روند ادامه پیدا کند قطعاً با کمبود آب برای باغات مواجه هستیم، توصیه ما کاهش آبیاری و افزایش دور آبیاری است ممکن است تولید کمتر بشود اما بههرحال میتواند مؤثر باشد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی لرستان بهضرورت اجرای الگوی کشت اشاره و بیان کرد: رعایت الگوی کشت نیازمند مدیریت همگانی دستگاهها و همکاری کشاورزان است زیرا همانطور که میدانید اجرای الگوی کشت استناد قانونی ندارد.
صالحیان اظهار کرد: لیست کشاورزانی که الگوی کشت را رعایت نمیکنند به آب منطقهای اعلام کردهایم، اما مهمترین کار در راستای اجرای الگوی کشت توسط کشاورزان آموزش، ترویج و فرهنگسازی است، الگوی کشت موضوعی فنی و تخصصی است قانونی تحت عنوان قانون الگوی کشت وجود ندارد که به استناد به آن با کسانی که الگوی کشت را رعایت نمیکنند برخورد شود در واقع الگوی کشت در راستای حفظ حاصلخیزی خاک، کنترل آفات و بیماریهای گیاهی و استفاده بهینه از منابع آب و خاک است.
انتهای پیام
منبع:ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰