تاریخ انتشار : چهارشنبه 28 مهر 1400 - 15:25
68 بازدید
کد خبر : 62742

طالبان به جانشین خلیلزاد “خوش‌بین” است

طالبان به جانشین خلیلزاد “خوش‌بین” است

دولت طالبان افغانستان اعلام کرد، به پیشرفت خوبی که در گفتگوها با خلیلزاد داشت، امیدوار بود و حالا هم به جانشین او خوشبین است.  به نقل از خبرگزاری رویترز، زلمای خلیلزاد روز دوشنبه از سمتش به عنوان نماینده آمریکا در امور افغانستان کناره گیری کرد، آن هم دو ماه پس از خروج بی نظم نیروهای

طالبان به جانشین خلیلزاد "خوش‌بین" است

دولت طالبان افغانستان اعلام کرد، به پیشرفت خوبی که در گفتگوها با خلیلزاد داشت، امیدوار بود و حالا هم به جانشین او خوشبین است.

 به نقل از خبرگزاری رویترز، زلمای خلیلزاد روز دوشنبه از سمتش به عنوان نماینده آمریکا در امور افغانستان کناره گیری کرد، آن هم دو ماه پس از خروج بی نظم نیروهای آمریکایی از افغانستان و تصرف کابل به دست طالبان.

حالا عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت خارجه طالبان افغانستان در توئیتی نوشته است: ما درباره حصول پیشرفت، با انتصاب “تام وست” به عنوان جانشین زلمای خلیلزاد در سمت نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان خوشبین هستیم.

وی در ادامه نوشت: امیدواریم که با تحقق کامل توافق دوحه قطر، روابط بین افغانستان و آمریکا عادی شود.

بلینکن در بیانیه‌ای که شامگاه دوشنبه منتشر شد، گفت که خلیلزاد در حال ترک سمت خود است و از وی بابت “دهه‌ها خدمت به مردم آمریکا” تشکر کرد.

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا تاکید کرده بود که تام وست، معاون خلیلزاد که پیش از این در دوران فعالیت جو بایدن به عنوان معاون رئیس جمهور در دولت باراک اوباما، در تیم امنیت ملی فعالیت می‌کرد، به عنوان نماینده جدید ایالات متحده در افغانستان خدمت می‌کند.

خلیلزاد قبلا در مصاحبه‌ای با الجزیره اعلام کرده بود که قصد دارد این سمت را ترک کند.

زلمای خلیلزاد از زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ، ریاست هیات ایالات متحده و پست نمایندگی ویژه را بر عهده داشت و مذاکراتی را با طالبان در قطر انجام داد که به توافق صلح بین دو طرف منجر شد.

در همین حال به گزارش رویترز، یک فرد آشنا با موضوع به شرط ناشناس ماندن، اظهار داشت که خلیلزاد روز جمعه استعفای خود را ارائه کرده است. ترک سمت از سوی خلیلزاد در پی محرومیتش از نخستین مذاکرات رسمی دولت بایدن با طالبان پس از خروج آمریکا از افغانستان، که در اوایل ماه جاری میلادی در دوحه برگزار شد، صورت گرفت.

خلیلزاد، متولد افغانستان، از سال ۲۰۱۸ رهبری مذاکرات با طالبان را بر عهده داشت که منجر به توافق فوریه ۲۰۲۰ برای خروج نیروهای آمریکایی در سال جاری میلادی شد. وی سپس به جنبش طالبان و دولت اشرف غنی، رئیس جمهوری سابق افغانستان فشار آورد تا بر سر راه حل سیاسی برای پایان سال‌ها درگیری مذاکره کند.

پس از سقوط دولت اشرف غنی و قدرت گیری طالبان، خلیلزاد به دنبال کمک به تخلیه شهروندان آمریکایی و افغان‌های در معرض خطری بود که برای دولت ایالات متحده کار می‌کردند.

مقامات فعلی و سابق آمریکا پیشتر به رویترز گفته بودند که در سه سالی که خلیلزاد در این نقش حضور داشت، چهره یکی از بزرگترین شکست‌های دیپلماتیک آمریکا در حافظه تاریخ شد. مقامات آمریکایی که خواستند نامشان فاش نشود، گفتند که دیپلمات کهنه کار آمریکایی از اهرم قدرت برای گروه طالبان صرف نظر کرد، به طور مداوم دولت افغانستان را تضعیف کرد و علاقه چندانی به شنیدن دیدگاه‌های مختلف در داخل دولت آمریکا نداشت.

منبع: ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.