تاریخ انتشار : جمعه 5 آذر 1400 - 21:32
63 بازدید
کد خبر : 125110

ضرورت توجه به آب‌های زیر زمینی در کشور

ضرورت توجه به آب‌های زیر زمینی در کشور

ایسنا/خراسان رضوی رئیس گروه آب‌های زیرزمینی پژوهشکده آب و محیط زیست دانشگاه فردوسی گفت: در کشور ما بودجه‌ عمدتا به سدها، مسئله مهار آب‌های سطحی، انتقال آب‌های بین حوزه‌ای و … اختصاص داده می‌شود و بودجه خاصی برای آب‌های زیرزمینی در نظر گرفته نمی‌شود. محمد حسین زاده در گفت و گو با ایسنا در خصوص وضعیت

ضرورت توجه به آب‌های زیر زمینی در کشور

ایسنا/خراسان رضوی رئیس گروه آب‌های زیرزمینی پژوهشکده آب و محیط زیست دانشگاه فردوسی گفت: در کشور ما بودجه‌ عمدتا به سدها، مسئله مهار آب‌های سطحی، انتقال آب‌های بین حوزه‌ای و … اختصاص داده می‌شود و بودجه خاصی برای آب‌های زیرزمینی در نظر گرفته نمی‌شود.

محمد حسین زاده در گفت و گو با ایسنا در خصوص وضعیت آب‌های زیرزمینی در کشور اظهار کرد: بر طبق مطالعات، حجم آب‌های زیرزمینی در جهان حدود ۶۰  برابر آب‌های شیرینی است که ما در رودخانه‌ها و دریاچه‌ها می‌بینیم. بنابراین حفاظت آب‌های زیر زمینی از نظر کمی و کیفی بخصوص برای کشوری مثل ایران که در منطقه خشک و نیمه خشک واقع شده بسیار ضروری است.

وی با تاکید بر اهمیت حفاظت از آب‌های زیرزمینی بیان کرد: خواهشی که از مسئولین دارم این است که به صورت جدی به آب‌های زیرزمینی توجه کنند. در کشور ما بودجه‌ عمدتا به سدها، مسئله مهار آب‌های سطحی، انتقال آب‌های بین حوزه‌ای و … اختصاص داده می‌شود و بودجه خاصی برای آب‌های زیرزمینی در نظر گرفته نمی‌شود.

عضو هیئت علمی گروه زمین‌شناسی دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: درکشور ما به تخصص، تحقیق و پتانسیل توجه نمی‌شود. باید اقداماتی در زمینه‌ی آب‌های زیرزمینی انجام شود و متاسفانه می‌بینم کمتر مسئولین به این مسئله توجه می‌کنند.

وی در مورد لزوم توجه به تولید داده‌های دقیق و درست بیان کرد: برای اینکه بتوانیم تصمیم بگیریم، تصمیم‌سازی کنیم و به مدیران کمک کنیم، در مرحله اول تولید داده‌های درست و دقیق بسیار مهم است.

عضو هیئت علمی گروه زمین‌شناسی دانشگاه فردوسی مشهد در رابطه با مشکلات موجود در این زمینه گفت: متاسفانه ما در کشور اول در تولید داده‌های دقیق مشکل داریم و دوم اینکه داده‌ها در دسترس اندیشمندان، محققان و دانشجویان قرار نمی‌گیرد که این یک مشکل اساسی است.
حسین زاده افزود: به طور کلی بحث شفاف‌سازی در تولید داده و قرار دادن آن‌ها در اختیار دانشجویان و محققان بسیار مهم است. بعد از آن ما باید بودجه‌ای در زمینه آب‌های زیر زمینی صرف کنیم.

رئیس گروه آب‌های زیرزمینی و ژئوترمال پژوهشکده آب و محیط زیست دانشگاه فردوسی در رابطه با آب‌های زیرزمینی مشهد بیان کرد: ما حدودا ۵۵۰ میلیون متر مکعب در مشهد آب تجدید پذیر داریم، در حالی که مصرف ما خیلی بیشتر از این است و همین مساله باعث شده در این چهار دهه از ذخایرمان برداشت کنیم. در شهر مشهد نیز مشکل آب‌های زیرزمینی را داریم.
حسین زاده در رابطه با لزوم وجود آب برای نسل‌های آینده افزود: نسل آینده  بدون آب ناچار به زانو زدن در برابر دشمن است. بایستی آب وجود داشته باشد تا بتوانیم تصمیم‌گیری‌های درست انجام دهیم.

وی با تاکید بر اهمیت کیفیت آب نسبت به کمیت آن بیان کرد: اگر به بحث کیفیت و آلودگی آب توجه نکنیم مشکلات عدیده‌ای ایجاد شده و در  نهایت گریبان‌گیر خودمان خواهد شد.

عضو هیئت علمی گروه زمین‌شناسی دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: کشور ما کاملا وابسته به آب‌های زیرزمینی است. آب‌های زیرزمینی را رها کردیم و به آب‌های سطحی می‌پردازیم. باید به آب‌های زیرزمینی هم توجه نشان داد. در کشور کانادا که بیشترین آب زیرزمینی را دارد بهترین دانشگاه‌ها در این زمینه در حال فعالیت هستند.

وی با تاکید بر اهمیت پروژه‌های دانشجویی و پایان‌نامه‌ها در جهت رفع نیازهای جامعه گفت: بایستی به اساتید اعتماد شود و بودجه به آنها داده شود تا بتوانند هم دانشجویان را به درستی تربیت کنند و هم معضلات را حل کنند. مشکل جامعه ما این است که فارغ‌التحصیلانی که در عمل فناوری و تکنیک را کم یاد می‌گیرند، بسیار داریم.

وی در خصوص لزوم توجه به نتایج تحقیقات و به‌کارگیری آن‌ها بیان کرد: وجه اشتراک حل تمامی مشکلات تحقیق است. اگر به محقق و تحقیقات توجه نشود وضعیت ما همیشه همین است. باید نتایج تحقیقات ارائه و روی آن‌ها کار شود و با تکیه بر همین مسائل علمی مشکلات جامعه را حل کنیم.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.