شرایط سختی برای تأمین پایدار آب شرب مردم اصفهان داریم
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان گفت: در سال ۱۴۰۰ به دلیل بارندگی های محدود، شرایط سختی را به لحاظ تأمین پایدار آب شرب مردم در سطح استان داریم اما همچون سال های گذشته با مدیریت مصرف بهینه آب میتوان بر این چالش غلبه کرد. هاشم امینی اعلام کرد: امسال روز جهانی آب (دوم
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان گفت: در سال ۱۴۰۰ به دلیل بارندگی های محدود، شرایط سختی را به لحاظ تأمین پایدار آب شرب مردم در سطح استان داریم اما همچون سال های گذشته با مدیریت مصرف بهینه آب میتوان بر این چالش غلبه کرد.
هاشم امینی اعلام کرد: امسال روز جهانی آب (دوم فروردین ماه) از سوی سازمان ملل متحد «ارزش نهادن بر آب» نام گذاری شده و این ارزش نه فقط به معنای مادی و برای قیمتگذاری این منبع حیاتی، بلکه فراتر از آن در محیط زیست، اجتماع و فرهنگ بشری است.
وی با بیان اینکه در سالهای اخیر مردم اصفهان با کاهش مصرف سرانه به خوبی در این زمینه عمل کرده اند، گفت: سرانه مصرف آب شرب در سال ۱۳۸۹، ۱۸۶ لیتر بر ثانیه برای هر نفر در شبانه روز بوده است که تا سال ۱۳۹۹ به ۱۵۰ لیتر بر ثانیه برای هر نفر کاهش یافته است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان تأکید کرد: ارزش آب بسیار بیشتر از قیمت آن است. آب برای خانوارها، غذا، فرهنگ، بهداشت، آموزش، اقتصاد و یکپارچگی محیط طبیعی ما دارای ارزش بسیار زیاد و پیچیده ای است. اگر هرکدام از این مقادیر را نادیده بگیریم، خطر سوء مدیریت این منبع محدود و غیر قابل تعویض را داریم.
امینی افزود: هدف توسعه پایدار، اطمینان از آب و بهداشت برای همه است و بدون درک جامع از ارزش واقعی و چند بعدی آب، نمی توانیم از این منبع حیاتی به نفع همه محافظت کنیم.
وی با اشاره به اینکه در دهه گذشته فعالان صنعت آبفا در استان اصفهان به جهت وقوع خشکسالی های پیاپی تلاش های بسیاری را به منظور تأمین پایدار آب شرب مردم در سطح استان در دستور کار قرار دادند، اظهار کرد: در سال ۱۴۰۰ به دلیل بارندگی های محدود، شرایط سختی از لحاظ تأمین پایدار آب شرب مردم در سطح استان داریم اما همچون سال های گذشته با مدیریت مصرف بهینه آب می توان بر این چالش غلبه کرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان گفت: میزان آبی که از ۱۰ سال پیش تاکنون از زاینده رود برای شرب تخصیص یافته است با وجود اضافه شدن نزدیک به یک میلیون واحد به میزان مشترکین حدود ۱۰ میلیون مترمکعب کاهش مصرف داشته است.
امینی با بیان اینکه تغییرات اقلیمی یکی از مسائل مهمی است که باعث ایجاد تغییرات مستقیم در منابع آب، بروز سیلاب، خشکسالی و … میشود، اعلام کرد: مسئله پیشبینی نشده سال گذشته قبل از هر دغدغه دیگری همهگیری ویروس کرونا بود که با توجه به توصیههای نخستین سازمان بهداشت جهانی و معرفی راههای مقابله با این ویروس، منجر به افزایش چشمگیر مصرف شد.
وی با اشاره به کاهش درصد آب بدون درآمد در این استان، ادامه داد: با توجه به اهمیتی که آب شرب و بهداشت مردم دارد، مدیریت سازمانی آب و فاضلاب استان به گونهای عمل کرد که امروز میزان پرت شبکههای اصفهان کمترین پرت آب «هدر رفت» را در کشور دارد. این مقدار از ۳۴ درصد به ۱۶ درصد در سال ۹۹ رسیده و حاصل اصلاح شبکهها، نشت گیری و همکاری خوب مردم اصفهان بوده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان تأکید کرد: با توجه به اینکه امسال بارشهای قابل توجهی رخ نداد، مخزن سد زایندهرود ذخیره مناسبی ندارد و بدون شک مردم در مصرف آب باید دقت لازم را داشته باشند. تابستان پیش رو را باید با دقت بیشتری سپری کنیم.
امینی با بیان اینکه تولید محتوای مناسب و آموزشهای مستمر به تمامی اقشار و سنین جامعه در راستای اصلاح سبک زندگی در استفاده از آب ضروری است، گفت: آشنایی بیشتر مردم با زیرساختهای منابع آب کشور، بالا بردن آگاهی از فرایند پیچیده و پرهزینه تصفیه آب سالم و آشامیدنی و در قدم بعدی، تصفیه فاضلاب، تولید و کاربردهای پساب و بسیاری از نکات کلیدی و ملموس دیگر صنعت آب و فاضلاب است که باید از سوی روابطعمومیها با بهرهگیری از وسایل ارتباطجمعی به شکل کلان و شبکههای اجتماعی به شکل خاص، مورد توجه و بازنگری قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه مردم اصفهان به شعار روز جهانی آب «ارزش آب» به معنی واقعی عمل کرده و آن را به شعور تبدیل کردند، افزود: در سال های اخیر رسانههای نوشتاری و صدا و سیما نیز در حوزه مدیریت مصرف آب و فرهنگسازی مصرف شرب بسیار خوب همکاری کردند. در کشور ما و با توجه به آموزههای دین اسلام، سابقه تاریخی و تجربه زیسته مردم، ارزش و اهمیت آب از دیرباز مورد توجه بوده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان خاطر نشان کرد: شعار روز جهانی آب امسال میتواند در امتداد این آموزهها، بازتعریف و منتشر شود. افزایش آگاهی آحاد مردم به مسئله آب، به عنوان اولین و مهمترین منشأ زندگی، گسترش آموزشهای همگانی و همراه کردن جریانهای اجتماعی با این رویکرد میتواند منجر به قدم نهادن در راه روشنی برای آینده مردم کشورما و جهان شود.
منبع:ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰