سطح رواناب های کردستان پنج میلیارد مترمکعب است
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با تاکید بر اینکه کردستان ، استان پر آبی است، گفت: بر اساس برآوردها حجم رواناب های سطح استان بیش از پنج میلیارد مترمکعب است، که اگر ۴۰ درصد این آب برای حق آب زیست محیطی و سایر حوزههای پایین دست در نظر گرفته شود برای ۶۰ درصد دیگر رواناب
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با تاکید بر اینکه کردستان ، استان پر آبی است، گفت: بر اساس برآوردها حجم رواناب های سطح استان بیش از پنج میلیارد مترمکعب است، که اگر ۴۰ درصد این آب برای حق آب زیست محیطی و سایر حوزههای پایین دست در نظر گرفته شود برای ۶۰ درصد دیگر رواناب ها که معادل سه میلیارد مترمکعب است، می توان ۴۵۰ هزار هکتار اراضی آبی داشته باشیم.
به گزارش ایسنا منطقه کردستان ، خالد جعفری امروز سهشنبه، در سومین کنفرانس ملی هیدرولوژی مناطق نیمه خشک، در رابطه با مباحث صرفه جویی و استفاده بهینه از آب اظهار کرد: سیاست سازمان جهاد کشاورزی استان استفاده حداکثری از منابع آبی استان است.
وی با تاکید بر اینکه کردستان، استان پر آبی است، افزود: بر اساس برآوردها حجم رواناب های سطح استان بیش از پنج میلیارد مترمکعب است، که اگر ۴۰ درصد این آب برای حق آب زیست محیطی و سایر حوزههای پایین دست در نظر گرفته شود برای ۶۰ درصد دیگر رواناب ها که معادل سه میلیارد مترمکعب است، می توان ۴۵۰ هزار هکتار اراضی آبی داشته باشیم.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان، بیان کرد: کردستان در حال حاضر ۱۳۰ هزار هکتار اراضی آبی دارد.
وی ادامه داد : ظرفیت کل سدهای استان بیش از دو میلیارد و ۸۰۰ میلیون مترمکعب است که در حال حاضر از ۱۲ درصد آن استفاده می شود.
جعفری با اشاره به اینکه کردستان به صورت بهینه از آبهای خود استفاده می کند، عنوان کرد: استان کردستان ۱۳۰ هزار هکتار اراضی آبی دارد، که نزدیک به ۵۳ هزار هکتار معادل ۴۱ درصد از این اراضی دارای سیستم آبیاری تحت فشار است و میانگین کشوری این آمار ۲۰ درصد می باشد.
وی احداث و بهسازی ۶۹۷ کیلومتر کانال عمومی آبیاری در سطح استان را از دیگر اقدامات موثر در بهینه سازی آب اعلام کرد و افزود: حدود ۱۰ هزار و ۸۴۰ کیلومتر انتقال آب به مزارع و احداث ۴۸۸ هزار کیلومتر استخرهای ذخیره آب در استان به انجام رسیده، که با این اقدامات راندمان آب از ۳۰ درصد به ۴۷ درصد افزایش یافته است.
جعفری بیان کرد: کشت نشایی استان در سال زراعی ۹۷- ۹۸ به هزار و ۳۳ هکتار رسیده است که موجب صرفه جویی آب می شود.
وی با اشاره به اقدامات کشاورزی حفاظتی انجام شده در استان بیان کرد: در این راستا پروژه دیم با ایکاردا به صورت مشترک انجام می شود، که طی آن باید طی ۵ سال، سطح اراضی دیم استان به ۳۴۵ هزار هکتار برسد که در این پروژه از شیوه کشت مستقیم استفاده می شود.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰