تاریخ انتشار : چهارشنبه 28 مهر 1400 - 15:34
61 بازدید
کد خبر : 62779

ساخت یک ربات با الهام از حشرات آب‌پیما!

ساخت یک ربات با الهام از حشرات آب‌پیما!

پژوهشگران “دانشگاه فناوری میشیگان” به سرپرستی “حسن مسعود” دانشمند ایرانی، رباتی را با الهام از آب‌پیمایان ساخته‌اند که می‌توانند با سرعت روی سطح آب حرکت کنند.  به نقل از وب‌سایت رسمی دانشگاه فناوری میشیگان، همه موجودات طبیعت از پرندگان آسمان گرفته تا ماهی‌های دریا، ویژگی‌هایی دارند که به طور طبیعی طی هزاره‌ها کامل شده‌اند. بررسی این

ساخت یک ربات با الهام از حشرات آب‌پیما!

پژوهشگران “دانشگاه فناوری میشیگان” به سرپرستی “حسن مسعود” دانشمند ایرانی، رباتی را با الهام از آب‌پیمایان ساخته‌اند که می‌توانند با سرعت روی سطح آب حرکت کنند.

 به نقل از وب‌سایت رسمی دانشگاه فناوری میشیگان، همه موجودات طبیعت از پرندگان آسمان گرفته تا ماهی‌های دریا، ویژگی‌هایی دارند که به طور طبیعی طی هزاره‌ها کامل شده‌اند. بررسی این ویژگی‌ها، پژوهشگران را به سوی ابداع فناوری‌های جدیدی سوق می‌دهد که برای سبک زندگی امروز ما ضروری هستند. مهندسان مکانیک “دانشگاه فناوری میشیگان”(Michigan Tech)، یک ربات کوچک و خودران را با الهام از حشرات خانواده آب‌پیمایان ابداع کرده‌اند.
“حسن مسعود”(Hassan Masoud)، دانشمند ایرانی دانشگاه فناوری میشیگان و سرپرست این پروژه گفت: فناوری‌های رباتیک الهام گرفته از محیط زیست، مرزهای تصور ما را جا به جا می‌کنند. با وجود این، تعداد کمی از ربات‌ها وجود دارند که روی تعامل میان آب و هوا تمرکز داشته باشند. بسیاری از ارگانیسم‌های بیولوژیکی مانند حشرات، عنکبوتیان و حتی باکتری‌ها این توانایی را دارند که با بهره بردن از مزیت کشش سطحی، بر محدودیت‌ها غلبه کنند.
در هر حال، تنها تعداد کمی از این گونه‌ها می‌توانند کشش سطحی را به کار ببرند تا خود را با سرعت و قابلیت مانور بالا، در سراسر سطح مایع حرکت دهند. مسعود و گروهش از جمله “میچل تیم”(Mitchel Timm)، دانشجوی مقطع دکتری دانشگاه فناوری میشیگان، رباتی ساخته‌اند که می‌تواند این کار را انجام دهد.

طول این ربات خودران که قابلیت کنترل از راه دور را دارد، ۱۱۰ میلی‌متر است و می‌تواند با سرعت روی سطح آب حرکت کند. توانایی‌های این ربات کوچک، به آن امکان می‌دهند تا بر محدودویت‌هایی که در این زمینه برای ربات‌ها وجود دارد، غلبه کند.
این پژوهش، در مجله “Bioinspiration & Biomimetics” به چاپ رسید.
منبع: ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.