تاریخ انتشار : سه شنبه 6 مهر 1400 - 23:37
73 بازدید
کد خبر : 12109

درباره غلظت خون چه می‌دانید؟

درباره غلظت خون چه می‌دانید؟

 فوق‌تخصص خون و آنکولوژی گفت: غلظت طبیعی هموگلوبین در مردان اگر از ۱۸ و در خانم‌ها از ۱۶ بالاتر برود، گفته می‌شود فرد غلظت خون دارد. حسین عمارلو در گفت‌وگو با ایسنا، در رابطه با غلظت خون، اظهار کرد: افزایش غلظت خون یا «پلی‌سیتمی» بیماری است که طی آن میزان گلبول‌های قرمز خون، بیش از

درباره غلظت خون چه می‌دانید؟

 فوق‌تخصص خون و آنکولوژی گفت: غلظت طبیعی هموگلوبین در مردان اگر از ۱۸ و در خانم‌ها از ۱۶ بالاتر برود، گفته می‌شود فرد غلظت خون دارد.

حسین عمارلو در گفت‌وگو با ایسنا، در رابطه با غلظت خون، اظهار کرد: افزایش غلظت خون یا «پلی‌سیتمی» بیماری است که طی آن میزان گلبول‌های قرمز خون، بیش از حد در بدن افزایش پیدا می‌کند و در اکثر مواقع، این بیماری بدون علامت خاصی است.

وی با بیان اینکه با افزایش میزان گلبول‌های قرمز، خون به سختی می‌تواند در رگ‌ها به حرکت در بیاید و ممکن است دچار لختگی شود، افزود: به‌طور کلی غلظت طبیعی هموگلوبین در مردان اگر از ۱۸ و در خانم‌ها از ۱۶ بالاتر برود، گفته می‌شود فرد غلظت خون دارد.

این متخصص تصریح کرد: منابع متعدد، اعداد مختلفی را در تعریف پلی‌سیتمی عنوان کرده‌اند به‌طور مثال سازمان جهانی بهداشت در خصوص غلظت خون به شکل سخت‌گیرانه‌تری عدد ۱۶/۵ را برای مردان و ۱۶ برای زنان در نظر گرفته که در این صورت تعداد بیشتری از مردم را شامل می‌شود.

فوق‌تخصص خون و آنکولوژی با بیان اینکه نوع اولیه بیماری غلظت ناشی از پرکاری خود مغز استخوان است، ادامه داد: این نوع از بیماری غلظت خون خیلی شایع نیست و حدود ۵۰ در هر صد هزار نفر تخمین زده می‌شود.

عمارلو با بیان اینکه در پلی‌سیتمی حقیقی یا پلی‌سیتمی‌ورا، ساختار مهاری از بین می‌رود و خود مغز استخوان بیش از حد گلبول قرمز می‌سازد، اظهار کرد: در پلی‌سیتمی ثانویه، اکسیژن به درستی در بدن گردش نمی‌کند و همین دلیل اریتروپوئیتین بیش از حد ترشح پیدا می‌کند تا کمبود اکسیژن را در بدن جبران کند.

وی با بیان اینکه افراد سیگاری و افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی، ریوی بیشتر در معرض ابتلا به پلی‌سیتمی ثانویه قرار دارند، افزود: در پلی‌سیتمی کاذب، خون انسان دارای یک بخش پلاسمایی و یک بخش سلولی است که اگر بخش پلاسمایی که عمدتا بیش از ۹۰ درصد آن آب است در اثر عواملی مانند تعریق بسیار و یا اسهال طولانی مدت رو به کاهش برود، هموگلوبین خون به‌طور کاذب بالاتر می‌رود و یک غلظت خون کاذب را به وجود می‌آورد.

این مسئول خاطرنشان کرد: افرادی که همواره تحت اضطراب و تپش قلب هستند و فعالیت سیستم سمپاتیک آن‌ها بالاتر برود عروق آن‌ها منقبض شده و محتوای داخل رگ که عمده آن آب است به طور نسبی کمتر می‌شود و به طور کاذب غلظت خون بالاتر می‌رود.

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.