خسارت سیلاب به ۱۴ هزار هکتار از اراضی بخش کشاورزی چهارمحال و بختیاری
رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: ۱۴ هزار هکتار از اراضی بخش کشاورزی دچار خسارت شد که شش هزار و ۵۰۰ هکتار با خسارت ۱۰۰ درصد و مابقی ۲۰ تا ۸۰ درصد خسارت ۱۰۶ میلیارد تومان، چهار هزار و ۱۴۰ هکتار از باغات با ۲۵ میلیارد تومان، تلفات دام ۵۲۰ راس، زیرساختی ۷۴۰
به گزارش ایسنا – منطقه چهارمحال و بختیاری – ذبیحالله غریب ۲۰ فروردینماه در جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران چهارمحال و بختیاری که با حضور وزیر راه و شهرسازی برگزار شد، اظهار کرد: بیش از ۷۱۰ نقطه بحرانی در بخش کشاورزی استان شناسایی شد.
وی افزود: خوشبختانه با آمادگی کامل، بارشهایی که از ابتدای سال جدید تاکنون رخ داد را پشت سر گذاشتیم و هیچگونه غافلگیری را برای استان در بر نداشت.
غریب گفت: در بارندگیهای اخیر ۱۲۰ سد استان که سرریز کرده بودند به طور کامل کنترل و تمامی دستگاهها همراهی کردند.
وی بیان کرد: شیلاتهای بخش کشاورزی به دلیل قرار گرفتن در ورودی مسیر آبها و بستر رودخانهها موجب خسارت به ۱۰۹ واحد پرورش ماهی با ظرفیت سه تا چهار هزار تن ماهی شدند.
رئیس جهاد کشاورزی استان ادامه داد: بسیاری از کانالهای کشاورزی که دچار خسارت شدند لازم است برای آنها اقداماتی در این خصوص صورت گیرد.
وی تاکید کرد: ۱۴ هزار هکتار از اراضی بخش کشاورزی دچار خسارت شد که شش هزار و ۵۰۰ هکتار با خسارت ۱۰۰ درصد و مابقی ۲۰ تا ۸۰ درصد خسارت ۱۰۶ میلیارد تومان، چهار هزار و ۱۴۰ هکتار از باغات با ۲۵ میلیارد تومان، تلفات دام ۵۲۰ راس، زیرساختی ۷۴۰ مورد با خسارت برآورد شده ۱۱۲ میلیارد تومان و پرورش ماهی با ۲۰ میلیارد تومان خسارت گزارش شد.
در ادامه مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری با اشاره به وجود سه هزار و ۷۳۴ کیلومتر راه در استان، بیان کرد: دو هزار و ۳۷۰ کیلومتر از راهها راه روستایی است که از این میزان یک هزار و ۵۳۹ کیلومتر راه روستایی آسفالت شده و حدود ۸۳۰ کیلومتر راه شوسه و خاکی است.
داریوش حسینی افزود: برنامه امسال اداره کل راه و شهرسازی اجرای ۱۰۵ پروژه با افزایش۴۰۰ درصدی اعتبارات نسبت به سال گذشته است.
وی با اشاره به اینکه یکی از پروژههای قابل اهمیت و خواسته مردم استان چهار خطه شدن محور شهرکرد – لردگان است، تصریح کرد: آزادراه شهرکرد به خوزستان از دیگر پروژهها است که در این خصوص مذاکراتی با وزیر وقت صورت گرفت که کار مطالعاتی آن به شرکت ساخت سپرده شده است و در صورت احداث حدود پنج ساعت مسافت را به خوزستان کوتاه خواهد کرد.
حسینی در ادامه با اشاره به اینکه یکی از مشکلات استان مسکن مهر منظریه است، تصریح کرد: بارندگیهایی که در استان رخ داد موجب ایجاد چشمه در برخی از ساختمانها شد که برای هدایت آبهای زیرزمینی برنامهریزی صورت گرفت.
وی گفت: چهارمحال و بختیاری نخستین استان با ۹۷ درصد پیشرفت فیزیکی در اختتامیه و تکمیل مسکن مهر بود که متاسفانه کار آمادهسازی آن منطقه انجام نشده و مردم از این لحاظ در نارضایتی به سر میبرند.
در ادامه مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای چهارمحال و بختیاری بیان کرد: در چهارمحال و بختیاری شش هزار و ۷۰۰ دستگاه پل وجود دارد که از این تعداد ۳۰۰ دستگاه پل بزرگ است و خوشبختانه در بارندگیهای اخیر دچار خسارت نشدند.
احمد جمشیدی افزود: ماشین آلات راهداری در نقاط بحرانی و گردنههای استان مستقر شدند و محدودیتهای ترافیکی در گردنهها و برخی از محورهای خطرناک اعمال شد.
جمشیدی با اشاره به اینکه راهداران تاکنون در راهدارخانه موگویی حضور دارند، تصریح کرد: چهارمحال و بختیاری در سال گذشته با ۸۴ روز بارش برف و کولاک شدید مواجه بود که لازم است ناوگان این اداره کل به منظور نوسازی در دستور کار وزارت راه و شهرسازی قرار گیرد.
در ادامه مدیرکل بنیاد مسکن استان بیان کرد: ۴/۳ چهارمحال و بختیاری در پهنه خطر قرار دارد.
سهراب رئیسی با اشاره به وجود ۸۲۷ آبادی در استان، گفت: از این تعداد ۵۰۴ آبادی در پهنههای خطر بالا و نسبتا بالا قرار دارند.
وی تاکید کرد: ۳۴ روستای استان در معرض خطر بوده که نیازمند انجام کار مطالعاتی هستند.
در ادامه مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: تا پایان شهریورماه سال گذشته استان با خشکسالی مواجه بود که خوشبختانه در سال زراعی جاری بارشهای خوبی در استان شکل گرفت.
شاهرخ پارسا گفت: در اسفندماه سال گذشته دما نسبت به میانگین بلندمدت کاهش یافت و این امر موجب شد برف در روی زمین بماند.
وی با اشاره به اینکه بارشهای خوبی از چهارم فروزدینماه چهارمحال و بختیاری را فرا گرفت، بیان کرد: بارشها سه موج را در بر داشت عمده بارشهای استان در موج اول بارشها مربوط به شهرستان کوهرنگ با ۲۸۳ میلیمتر، موج دوم ۱۴۹ میلیمتر و در موج سوم ۷۳ میلیمتر بارش در این شهرستان رخ داد با این حال از اول تا ۲۰ فروردین بیشترین بارش مربوط به شهرستان کوهرنگ بود که میانگین یک سال زراعی بارش در کوهرنگ حدود یک هزار و ۳۵۰ میلیمتر بود که نصف این بارشها طی ۲۰ روز رخ داد.
مدیرکل هواشناسی استان گفت: در فروردینماه امسال میانگین بارشها در استان به ۷۸۱ میلیمتر رسید که حدودا پنج برابر افزایش یافته است.
وی بیان کرد: در سالهای ۹۷ و ۹۸، استان با ۸۰ روز برفی مواجه بود که تا امروز ارتفاع برف موجود در کوهرنگ ۴۶ سانتیمتر است که حدود یک متر برف به دلیل بالا بودن حجم آب روانآبها ذوب شد.
پارسا بیان کرد: از امروز تا روز پنجشنبه بارشهای رگباری برای استان پیشبینی شده است، همچنین سامانه بارشی جدید از اواخر روز جمعه استان را تحت تاثیر قرار میدهد که شنبه و یکشنبه هفته آینده استان بارشهای خوبی نصیب استان خواهد شد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰