تاریخ انتشار : سه شنبه 9 آذر 1400 - 1:23
80 بازدید
کد خبر : 131927

حمایت دولت از مراکز نوآوری باید غیرمستقیم باشد

حمایت دولت از مراکز نوآوری باید غیرمستقیم باشد

ایسنا/قزوین یک شتاب‌دهنده هوشمند سلامت گفت: یکی از مشکلات مراکز نوآوری، فعالیت موازی متولیان امر است، همچنین گاهی دولت مستقیماً وارد حوزه حمایت می‌شود که این هم خطرناک است چون دولت باید به‌صورت غیرمستقیم از سرمایه‌گذاران حمایت کند. محمد صراف‌ها در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: مهم‌ترین مشکلات مراکز نوآوری مسائل فرهنگی است که در ایجاد

حمایت دولت از مراکز نوآوری باید غیرمستقیم باشد

ایسنا/قزوین یک شتاب‌دهنده هوشمند سلامت گفت: یکی از مشکلات مراکز نوآوری، فعالیت موازی متولیان امر است، همچنین گاهی دولت مستقیماً وارد حوزه حمایت می‌شود که این هم خطرناک است چون دولت باید به‌صورت غیرمستقیم از سرمایه‌گذاران حمایت کند.

محمد صراف‌ها در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: مهم‌ترین مشکلات مراکز نوآوری مسائل فرهنگی است که در ایجاد انگیزه و افزایش اشتیاق برای جذب افراد به این مراکز نمود دارد.

وی ادامه داد: عدم رغبت و کاهش ارزش کارآفرینی ازجمله چالش‌های جدی فرهنگی است و خانواده، دانشگاه، مدرسه، رسانه و دولت با سیستم‌های انگیزشی می‌توانند نقش موثری در فرهنگ‌سازی داشته باشند البته نباید فراموش کنیم که فرهنگ‌سازی از مدارس و دانشگاه‌ها آغاز می‌شود و دانشگاه‌ها باید افراد را برای ورود به بازار کار آماده کنند.

این شتاب‌دهنده هوشمند سلامت تشریح کرد: در حال حاضر دانشگاه‌ها تنها به مراکزی برای آموزش تبدیل شده‌اند که باید فرصت تجربه کردن را نیز فراهم کنند؛ علاوه بر آن مراکز نوآوری با دانشگاه‌ها فاصله فیزیکی و استراتژیکی زیادی دارند که با همکاری‌های دوجانبه و چندجانبه می‌توان ارتباط دانشگاه‌ها با مراکز نوآوری را به هم نزدیک کرد و این در حالی است که در دیگر کشورهای دنیا شرکت‌ها به سراغ دانشگاه‌ها می‌روند و به مراکز نوآوری ورود پیدا می‌کنند.

وی تصریح کرد: وجود اجتماع در مراکز آموزشی بسیار مهم است برای همین امر باید در دانشگاه‌ها یا در مکان‌هایی که دسترسی به افراد جامعه بیشتر باشد اجتماعاتی را ایجاد کرد تا نخبگان در آن حضور پیدا کنند.

صراف‌ها خاطرنشان کرد: در سایر کشورها مراکز صنعتی با توجه به نیازشان مراکز نوآوری را در دل صنعت راه‌اندازی می‌کنند که شرکت زیمنس چنین اقدامی را انجام داده است، بدین ترتیب شرکت همواره افراد مستعد را جذب می‌کند و آنان را در فرآیند نوآوری قرار می‌دهد.

وی در خصوص تفاوت واحدهای تحقیق و توسعه و مراکز نوآوری عنوان کرد: واحدهای تحقیق و توسعه در شرکت‌های مستقر می‌شوند و حول محور آن محصول فعالیت می‌کنند ولی در مراکز نوآوری فرصت‌های جدید خلق می‌شود و در مدل فروش، درآمد و یا بازاریابی نوآوری ایجاد می‌کند البته ممکن است نوآوری به‌صورت خدمات نیز ارائه شود.

مشکلات مالی ازجمله مهم‌ترین چالش‌های مراکز نوآوری

این شتاب‌دهنده هوشمند سلامت با بیان اینکه مشکلات مالی ازجمله مهم‌ترین چالش‌های مراکز نوآوری هستند، اظهار کرد: استارتاپ‌ها زودبازده نیستند و با توجه به کرونا و اقتصاد استقبال خوبی از مراکز نوآوری نمی‌شود چون هزینه راه‌اندازی یک تجارت هزینه کمی نیست.

وی افزود: البته این مشکلات در سراسر دنیا وجود دارد و در کشورهایی که اقتصاد مناسب دارند سرمایه‌گذاران رغبت بیشتری برای حضور در استارتاپ پیدا می‌کند؛ استارتاپ‌‎ها عدم قطعیت دارند بنابراین سرمایه‌گذاران باید بسیار ریسک ‌کنند و خطرپذیر باشند.

صراف‌ها بیان کرد: اغلب دولت‌ها با ابزارهای حمایتی از سرمایه‌گذاران حمایت و میزان ریسک سرمایه‌گذار را تضمین می‌کنند به همین جهت سرمایه‌گذاران با جسارت وارد میدان می‌شوند اما در کشور ما این فرآیند وجود ندارد و سرمایه‌گذاران از سرمایه‌گذاری در مراکز نوآوری استقبال نمی‌کنند.

وی اشاره کرد: در کشورهای دیگر اصطلاحی به نام فرشتگان سرمایه گذاری وجود دارد و صندوق‌های سرمایه‌گذاری میزان خطرپذیری را کاهش پیدا می‌دهند و عملاً سرمایه‌گذاران با ریسک پایین وارد حوزه سرمایه‌گذاری می‌شوند.

این شتاب‌دهنده هوشمند سلامت در پایان متذکر شد:  یکی از مشکلات مراکز نوآوری، فعالیت موازی متولیان امر است؛ همچنین یک سری موانع بر سر راه وجود دارد که باید برداشته شوند. گاهی دولت مستقیماً وارد حوزه حمایت می‌شود که این هم خطرناک است و دولت باید به‌صورت غیرمستقیم از سرمایه‌گذاران حمایت کند.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.