تاریخ انتشار : سه شنبه 6 مهر 1400 - 2:11
80 بازدید
کد خبر : 10617

جهانگیری: سال ۹۹ سخت‌ترین سال‌های اقتصاد کشور بود/ سیاست کشور باید پشتیبان کننده تولید باشد

جهانگیری: سال ۹۹ سخت‌ترین سال‌های اقتصاد کشور بود/ سیاست کشور باید پشتیبان کننده تولید باشد

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه آمریکایی‌ها اعتراف کردند که سیاست فشار حداکثری علیه ایران شکست خورده است تاکید کرد که نباید بگذاریم این شکست به فضایی برای سیاه نمایی عده‌ای تبدیل شود. به گزارش ایسنا، اسحاق جهانگیری، عصر امروز دوشنبه در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی کهگیلویه و بویراحمد گفت: در سال اخیر صادرات

جهانگیری: سال ۹۹ سخت‌ترین سال‌های اقتصاد کشور بود/ سیاست کشور باید پشتیبان کننده تولید باشد

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه آمریکایی‌ها اعتراف کردند که سیاست فشار حداکثری علیه ایران شکست خورده است تاکید کرد که نباید بگذاریم این شکست به فضایی برای سیاه نمایی عده‌ای تبدیل شود.

به گزارش ایسنا، اسحاق جهانگیری، عصر امروز دوشنبه در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی کهگیلویه و بویراحمد گفت: در سال اخیر صادرات بنزین به تأمین نیاز ارزی کمک کرده است. در حوزه بنزین نه تنها تأمین کامل نیاز داخلی رقم خورده، بلکه صادر کننده هم شده ایم.
وی اظهارکرد: تاکید فرماندهی اقتصاد مقاومتی بر این است که کشور در مقابل تکان‌های مهم خارجی مصون بماند و از خود مقاومت نشان دهد. سیاست‌های اقتصاد مقاومتی می توانند کشور را از تنگناها عبور دهد.

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه تحریم ها از خارج تدوین شده‌اند تا اقتصاد کشور را از پای دربیاورد تاکید کرد: سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در مقابل تحریم‌ها و فشارهای خارجی کشور را مقاوم کرده تا روی پای خود بایستد. در ابتدای کرونا ورود ماسک برای ما مهم بود و یاد دارم که خبر از ورود ماسک می‌دادند و اروپایی‌ها نگذاشتند به کشور ماسک وارد شود و از جایی دیگر وارد شد. تولید ماسک ما ۲۰۰ هزار عدد بود، اما دیروز وزیر صمت از تولید ۲۷ میلیون عدد ماسک در کشور خبر داد.

جهانگیری تصریح کرد: وقتی اراده شکل می‌گیرد، ساخت کالاها و تأمین نیاز از داخل شکل گرفته و عملیاتی می‌شود و نباید اراده خودمان را تحقیر کنیم. باید براساس محورهای اقتصاد مقاومتی گام برداریم.

معاون اول رئیس جمهور عنوان کرد: در سالی که سخت‌ترین سال بودجه بود، بیشترین افزایش حقوق کارمندان اجرایی و همسان سازی بازنشستگان تحقق یافت.

جهانگیری تاکید کرد: اقتصاد مقاومتی یعنی اینکه روحیه خود باوری را بالا ببریم و جلوه های اصلی را شناسایی کنیم، حداقل طی ۵ سال گذشته جهت‌گیری‌های مقام معظم رهبری در انتخاب شعار سال‌ها این بود که دیدگاه ها، سیاست گذاری ها و برنامه ریزی‌ها روی مسأله تولید متمرکز شود.

وی بیان کرد: عده‌ای سخنرانان حرفه ای شدند و به خاطر اینکه بگویند ما قوی هستیم موضوعی را می‌گیرند و ۱۰ بار تکرار می‌کنند، این افراد گزارش عملکردی به ما بدهند که در جهت اقتصاد مقاومتی، رفع موانع تولید و جهش تولید چکار کرده اند، برخی از این افراد بیشترین ضربه را به تولید کشور زدند و فضا را روزبه‌روز علیه تولید و تولید کننده بدتر کرده‌اند و کاری کرده‌اند که تولید کننده رغبتی برای فعالیت در حوزه تولید و اقتصاد کشور نداشته باشد.

وی با بیان اینکه سال ۹۹ سخت ترین سال های اقتصاد کشور بود و از سال‌های دوران جنگ تحمیلی هم سخت تر بود، تصریح کرد: نزدیک به ۵۷۰ هزار میلیارد تومان بودجه در سال ۹۹ هزینه شده است اما هیچکس نپرسیده که منابع این میزان هزینه را از کجا آورده اید، درآمد نفت در بودجه سال گذشته حدود ۹ هزار میلیارد تومان بود در حالی که باید ۲۰۰ هزار میلیارد تومان معادل ۳۰ درصد بودجه، نفت می‌بود.

جهانگیری با تاکید بر اقدامات خروجی محور، تاکید کرد: سهام عدالت در مقطعی تنها یک کاغذ بود، اما به هر نفر ۵۰۰ هزار تومان و یک میلیون تومان سهم داده شد که ارزش هر کدام به ترتیب به بالغ بر ۱۰ و ۲۰ میلیون تومان رسیده است. ۷۵ هزار میلیارد تومان طی امسال با یک ابتکار اختصاص داده شد که ۲۵ هزار میلیارد تومان از این میزان به کسب و کارهای کوچک آسیب دیده از کروناویروس پرداخت شده است.

وی گفت: شرایط مردم سخت بود اما دولت خیلی تلاش کرد این بار سختی را کم کند و در مواردی مستمری مددجویان کمیته امداد را تا ۶ برابر افزایش داده است.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: در کشور قحطی نیامد اما گرانی بود، کارخانه های فولاد تعطیل شدند به طور کلی ۱۲ میلیون تن صادرات فولاد داشته‌ایم و این در شرایطی اتفاق افتاد که صنعت فولاد تحریم بود. تولید کشور در سال ۹۹ در زمینه پتروشیمی، فولاد، صنایع غذایی و پوشاک با بهترین شرایط چرخید و در ابتدای سال ۹۷ واردات ۲۵۰۰ قلم کالا به کشور را ممنوع کردیم و صادرات و واردات کشور در حد نیاز انجام شد.

جهانگیری حجم صادرات و واردات کشور را ۱۳۰ میلیون تن از طریق کشتی و بنادر داخلی در سال ۱۳۹۹ عنوان کرد و افزود: باید در سال ۱۴۰۰ از تولید حمایت شود و سیاست‌های پشتیبانی کننده تولید در همه محورها و توسط همه اجرایی و موانع پیش‌روی تولید برداشته شود.

وی گفت: سیاست کشور باید پشتیبان کننده تولید باشد و سیاست حمایت از تولید سیاست‌های متعدد حمایتی از جمله سیاست‌های خارجی، فرهنگی و اجتماعی است که این حمایت ها برای کشور اقتدار می آورد.

معاون اول رئیس جمهور عنوان کرد: برای رفع موانع پیش روی تولید باید آن چه مقررات زائد است از سوی دولت مجلس و قوه قضاییه لغو شود که هم اکنون باید سه قوه اعلام کنند در این زمینه چند مقررات زائد را لغو کرده‌اند.
جهانگیری گفت‌: راه افتادن تولید برای ایران اقتدار می‌آورد و یک سیاست راهبردی است و اگر دنبال اقتدار ملی کشور هستیم، باید روی این سیاست‌ها تاکید کنیم. جامعه توانمند و دولت توانمند ایران قوی را تشکیل می‌دهد.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به ظرفیت‌های کهگیلویه و بویراحمد، اظهارکرد: استان کهگیلویه و بویراحمد استان پر ظرفیتی است و می‌توان از این پتانسیل‌ها برای پیشرفت و توسعه استفاده کرد. عدالت یکی از آرمان های کشور است یکی از نمونه های عدالت عدالت منطقه‌ای است و باید از یکپارچگی حفاظت کنیم و راهش عدالت منطقه ای است.

جهانگیری عنوان کرد: از پروژه های در دست اجرا و ساخت استان کهگیلویه و بویراحمد حمایت خواهیم کرد و برخی از آنها را در نشست دیگری بررسی و جهت تسریع در راه اندازی آنها تصمیم‌گیری خواهد شد. نمی شود مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد فرودگاه نداشته باشد. باید جاده و بزرگراه در این استان ساخته شوند، فاصله استان کهگیلویه و بویراحمد با استان‌های بزرگ همچون خوزستان، فارس، اصفهان و بنادر جنوبی کم است که باید از این مزیت ها استفاده شود.

وی با اشاره به خبر خوش برای مردم شهرستان بهمئی بیان کرد: بخش ممبی در شهرستان بهمئی به تصویب رسیده است.

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.