تاریخ انتشار : شنبه 15 آبان 1400 - 22:51
80 بازدید
کد خبر : 77463

ترکیه دوباره از ایران نفت می‌خرد؟

ترکیه دوباره از ایران نفت می‌خرد؟

رئیس خانه اقتصاد ایران و ترکیه می‌گوید که دولت آنکارا همواره به خرید نفت و گاز از ایران علاقه داشته اما محدودیت‌های تحریمی در سال‌های گذشته این کار را دشوار کرده است. جلال ابراهیمی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: ایران و ترکیه در طول تمام دهه‌های گذشته به عنوان شرکای اصلی تجاری

ترکیه دوباره از ایران نفت می‌خرد؟

رئیس خانه اقتصاد ایران و ترکیه می‌گوید که دولت آنکارا همواره به خرید نفت و گاز از ایران علاقه داشته اما محدودیت‌های تحریمی در سال‌های گذشته این کار را دشوار کرده است.

جلال ابراهیمی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: ایران و ترکیه در طول تمام دهه‌های گذشته به عنوان شرکای اصلی تجاری و اقتصادی یکدیگر کار کرده‌اند و امروز نیز با توجه به جمعیت حدودا ۱۷۰ میلیون نفری دو کشور، بازار مشترک قابل توجهی برای دو طرف وجود دارد. ترکیه در سال‌های گذشته استراتژی اصلی اقتصادی خود را بر افزایش صادرات استوار کرده و ایران نیز امکان صادرات قابل توجه کالا به ترکیه را دارد.

وی با بیان اینکه ترکیه از گذشته مشتری نفت و گاز ایران بوده است، بیان کرد: هرچند در سال‌های اخیر و تحت تاثیر تحریم‌های آمریکا میزان این صادرات کاهش یافت اما در صورت فراهم شدن مقدمات، قطعا می‌توان بر روی بازار نفت و گاز ترکیه حساب باز کرد.

به گفته رئیس خانه اقتصاد ایران و ترکیه، دولت آنکارا به دنبال تبدیل شدن به یکی از اصلی ترین بازیگران انرژی و گاز در منطقه است و در طول سال‌های گذشته چه در حوزه سرمایه گذاری در استخراج و چه در زمینه خطوط انتقال اقدامات قابل توجهی انجام داده است.

ابراهیمی با بیان اینکه صادرات در حوزه کشاورزی و نساجی بخش مهمی از اقتصاد ترکیه را اختیار داشته، بیان کرد: بخش کشاورزی حدود ۳۵ درصد از اشتغال ترکیه را در اختیار دارد و این کشور در حوزه‌هایی مانند توتون و تنباکو و دانه‌های روغنی و غلات اقدامات قابل توجهی انجام داده و بخشی از این محصولات را نیز صادر می‌کند. در کنار آن ۱۸ درصد از شاغلان نیز در حوزه نساجی فعال هستند و لباس، پارچه و کفش ترکیه به کشورهای مختلف صادر می‌شود.

وی ادامه داد: ترکیه از این محل سالانه ۲۸ میلیارد دلار صادرات دارد و در کنار آن تلاش کرده در حوزه‌هایی مانند صنعت خودرو نیز با همکاری شرکت‌های خارجی اقداماتی برای گسترش بازار صادراتی خود انجام دهد که می‌تواند با ایران نیز تبادلات تجاری خود را پیگیری کند.

ابراهیمی خاطرنشان کرد: ایران با توجه به ظرفیت صادراتی خود در حوزه نفت و گاز و پتروشیمی، صادرات کالاهای کشاورزی و صنعتی و همچنین ترانزیت شریک مهمی برای ترکیه است و می‌توان این موضوع را دید که دولت آنکارا نیز برای افزایش همکاری‌های دو جانبه برنامه مهمی دارد.

به گزارش ایسنا، بر اساس آمارهای ارائه شده از سوی گمرک، ایران در سه ماه ابتدایی سال جاری، توانسته میزان صادرات خود را بیش از ۶۰ درصد افزایش دهد.

در طول این مدت ترکیه یکی از اصلی ترین مقاصد صادراتی ایران و البته یکی از اصلی‌ترین واردکنندگان کالا به ایران نیز بوده است.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.