تبدیل کربن دیاکسید به مولکولهای مفید با استفاده از راکتور هیبریدی
اخیرا دانشمندان “دانشگاه کالیفرنیا ، برکلی” راکتور هیبریدی را ایجاد کردهاند که از باکتریهای زنده برای تبدیل کربن دیاکسید به مولکولهای مفید استفاده میکند. به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، اگر روزی انسان به مریخ سفر کند ، یکی از مشکلاتی که ما باید از قبل از قبل حل کرده باشیم این است که
اخیرا دانشمندان “دانشگاه کالیفرنیا ، برکلی” راکتور هیبریدی را ایجاد کردهاند که از باکتریهای زنده برای تبدیل کربن دیاکسید به مولکولهای مفید استفاده میکند.
به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، اگر روزی انسان به مریخ سفر کند ، یکی از مشکلاتی که ما باید از قبل از قبل حل کرده باشیم این است که چگونه مواد ضروری مانند سوخت و دارو را بدون اینکه خود آنها را به آنجا ببریم، تولید کنیم. یکی از راههایی که ما می توانیم این کار را انجام دهیم این است که دی اکسید کربن جو مریخ را جمع اوری کرده و آن را به ترکیبات آلی تبدیل کنیم. اکنون پژوهشگران آمریکایی در مطالعه اخیر خود کاری مشابه آن را انجام داده اند.
عملکرد راکتور توسعه داده شده توسط محققان مشابه فرایند طبیعی فتوسنتز است که به موجب آن گیاهان از نور خورشید استفاده میکنند تا دی اکسید کربن را به قندهایی که می توانند برای انرژی به آن نیاز دارند تبدیل کنند. سیستمی که پژوهشگران توسعه داده اند از آب و باکتری” Sporomusa ovata ” کمک میگیرد که در ان اطراف این باکتری را نانوسیمهایی احاطه کرده اند.
ضخامت این نانوسیمهای سیلیکونی یک صدم موی انسان را دارند و به عنوان جمع کننده خورشیدی سیستم عمل می کنند. این نانوسیم ها، با جذب نور ، تولید الکترون و چسباندن آنها به باکتری های موجود در بین آنها، فرآیندی شیمیایی را ایجاد می کنند که در نتیجه باکتری ها دی اکسید کربن و آب را به استات و اکسیژن تبدیل می کنند.
اَسِتات (acetate) یکی از مادههایی است که میتوان آن را از اسید استیک بدست آورد. که خود میتواند دربرگیرندهٔ سه ماده باشد: نمکها، اِسترها و آنیونی که در یک محلول میتوان آن را پیدا کرد.از استاتها نیز در تولید پلیمرها استفاده میشود.
“پییدونگ یانگ” (Peidong Yang) پژوهشگر ارشد این مطالعه گفت: این نانوسیم های سیلیکونی همانند آنتن هستند. آنها فوتون خورشیدی را دقیقاً مانند صفحه خورشیدی جذب میکنند.
در مریخ ، حدود ۹۶ درصد از جو را دی اکسید کربن تشکیل میدهد. در مریخ ، مولکول های استات می توانند به عنوان بلوک های ساختاری برای تولید مولکولهای آلی برای تولید سوخت ، پلاستیک یا دارو عمل کنند.
دانشمندان اکنون در تلاشند تا بهره وری سیستم را بهبود ببخشند و در حال بررسی چگونگی استفاده از باکتری های ژنتیکی برای تولید طیف وسیع تری از ترکیبات آلی هستند.
یافتههای این مطالعه در مجله” Joule “منتشر شد.
منبع:ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰