تاریخ انتشار : چهارشنبه 26 آبان 1400 - 23:12
89 بازدید
کد خبر : 100196

بار کرونا در روستاهای گیلان کم است/ شالیکاران چکمه و دستکش بپوشند

بار کرونا در روستاهای گیلان کم است/ شالیکاران چکمه و دستکش بپوشند

ایسنا/گیلان رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، با بیان اینکه بار بیماری کرونا در روستاهای گیلان کمتر است، گفت: کشاورزان حتما چکمه و دستکش بپوشند و ماشین آلات کشاورزی را گندزدایی و ضد عفونی کنند. ارسلان سالاری در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به مشارکت ۱۱ هزار بسیجی در طرح بسیج ملی مبارزه با کرونا در استان گیلان،

بار کرونا در روستاهای گیلان کم است/ شالیکاران چکمه و دستکش بپوشند

ایسنا/گیلان رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، با بیان اینکه بار بیماری کرونا در روستاهای گیلان کمتر است، گفت: کشاورزان حتما چکمه و دستکش بپوشند و ماشین آلات کشاورزی را گندزدایی و ضد عفونی کنند.

ارسلان سالاری در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به مشارکت ۱۱ هزار بسیجی در طرح بسیج ملی مبارزه با کرونا در استان گیلان، اظهار کرد: نیروهای سپاه و بسیج در شهرها و روستاهای استان به بهورزان و پزشکان و مراقبین سلامت کمک می کنند.

وی از غربالگری کرونایی بیش از ۸۲ درصد جمعیت استان خبر داد و تصریح کرد: ۲۰۰ هزار نفر از جمعیت استان گیلان هنوز در سامانه سیب ثبت نام نکرده اند. البته این جمعیت ۲۰۰ هزار نفری بیشتر مربوط به شهرستان رشت است و خانوارهای روستایی توسط بهورزان شناسایی و ثبت نام شده اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه مردم جهت کاهش بار بیماری به سامانه سلامت مراجعه کنند، گفت: بیش از ۸۰ هزار نفر از جمعیت گیلان که دارای علائم تب و سرفه بودند شناسایی شدند و توصیه های لازم را جهت مراقبت و قرنطینه خانگی دریافت کردند. همچنین حدود ۳۰۰۰ نفر به بیمارستان ها ارجاع داده شدند که از این تعداد ۷۵۰ نفر نیاز به بستری و دریافت خدمات درمانی داشتند.

سالاری، اجرای طرح غربالگری کرونا را موجب کاهش مراجعه مردم به بیمارستان ها دانست و تصریح کرد: گیلان استان اول در اجرای طرح غربالگری است.

وی با بیان اینکه درگیری اکثر کشورها با کرونا امکان واردات اقلام بهداشتی را کم کرده است، متذکر شد: در حال حاضر بیش از چهار شرکت در گیلان ماسک تولید می کنند و روزانه ۵۰ هزار ماسک از سایر استان ها وارد می شود. خوشبختانه مواد ضد عفونی کننده نیز در داروخانه ها اشباع شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به درگیری ۵۰۰ پرستار با بیماری کرونا و خارج شدن آنان از حلقه درمان، عنوان کرد: شیفت های کاری و لباس های حفاظتی پزشکان و پرستاران را خسته کرده و حجم کار بسیار بالاست، اما متاسفانه همچنان شاهد ترافیک داخل شهر و بازارهای شلوغ هستیم.

وی از مردم خواست توصیه های بهداشتی را جدی بگیرند و نه میهمان باشند و نه میهمان بپذیرند و گفت: دوره کمون این بیماری ۱۴ روزه است و ممکن است افراد سالم فعلی ناقل ویروس باشند و هفته های آینده شاهد پیک مجدد باشیم، اما اگر در خانه بمانید، کرونا مهار می شود.

سالاری، با بیان اینکه خروجی استان ها تحت کنترل است، یادآور شد: سه ورودی گیلان در چابکسر، لوشان و آستارا با همکاری ارتش جمهوری اسلامی، نیروی انتظامی، هلال احمر و اورژانس پایش می شود و افراد مشکوک به کرونا ۱۴ روز در قرنطینه خواهند بود و یا به مبدا بازگردانده می شوند.

وی کرونا را یک ویروس بی رحم دانست و خاطرنشان کرد: خوشبختانه بار این بیماری در روستاهای گیلان کمتر است، زیرا روستاییان مراجعه کمتری به شهر دارند، اما احتمال انتقال ویروس از طریق حیوانات اهلی وجود دارد و لذا کشاورزان در هنگام شالیکاری حتما چکمه و دستکش بپوشند و ماشین آلات کشاورزی را گندزدایی و ضد عفونی کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان اضافه کرد: اگر مردم توصیه های بهداشتی را رعایت کنند و دو هفته کامل در خانه بمانند، امیدواریم بعد از فروردین دیگر شاهد این بیماری در استان و کشور نباشیم.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.