تاریخ انتشار : دوشنبه 22 آذر 1400 - 18:43
46 بازدید
کد خبر : 166063

آخر هفته با دو مقارنه نجومی

آخر هفته با دو مقارنه نجومی

ایسنا/اصفهان عضو شورای علمی مرکز نجوم ادیب اصفهان گفت: روزهای هفتم و هشتم اسفند، «ماه» به ترتیب در حالت مقارنه با «خوشه ستاره ای بازِ کندوی عسل» و ستاره معروف «قلب الاسد» قرار می گیرد که سوژه مناسبی برای علاقه مندان به نجوم و رصد آسمان است. عمران مرادی در گفت و گو با ایسنا، اظهار

آخر هفته با دو مقارنه نجومی

ایسنا/اصفهان عضو شورای علمی مرکز نجوم ادیب اصفهان گفت: روزهای هفتم و هشتم اسفند، «ماه» به ترتیب در حالت مقارنه با «خوشه ستاره ای بازِ کندوی عسل» و ستاره معروف «قلب الاسد» قرار می گیرد که سوژه مناسبی برای علاقه مندان به نجوم و رصد آسمان است.

عمران مرادی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: سحرگاه پنج شنبه- هفتم اسفندماه در ساعت ۵:۳۱، ماه در کنار خوشه ستاره ای باز کندوی عسل یا M۴۴ قرار می گیرد که تحت عنوان مقارنه ماه و خوشه ستاره ای کندوی عسل نامیده می شود.

وی افزود: خوشه کندوی عسل، خوشه باز ستاره ای متشکل از چندین ستاره است که همگی از یک سحابی متولد شده اند. خوشه های ستاره ای به لحاظ شکل ظاهری دو حالت باز (پراکنده) و بسته (کروی) دارند.

هشتم اسفند؛ مقارنه ماه و قلب الاسد

این پژوهشگر نجوم،  دیگر رویداد نجومی این هفته اسفندماه را مقارنه ماه و ستاره قلب الاسد اعلام کرد و گفت: هشتم اسفند در ساعت ۱۸:۳۳ شاهد رصد این دو جرم آسمانی در کنار یکدیگر هستیم.

مرادی با تاکید براینکه اجرام در آسمان با فاصله بسیار زیاد از هم قرار دارند، توضیح داد: ستاره قلب الاسد، درخشان ترین ستاره صورت فلکی شیر است که ۱۵۰ برابر از خورشید نورانی تر و از نظر دما نیز ۳ برابر داغ تر است. این ستاره ۷۰ سال نوری با زمین فاصله دارد. نور ماه نیز حدود ۲ ثانیه طول می کشد تا به زمین برسد و در اصطلاح فاصله زمین تا ماه ۲ ثانیه نوری است.

وی اضافه کرد: در گذشته، ۴ ستاره معروف  «دبران»، «قلب العقرب»، «فوم الحوت» و «قلب الاسد» برای ایرانیان باستان از عظمت و شکوه بسیار بالایی برخوردار بوده و آنها را به عنوان پادشاهان یا نگهبانان آسمان می شناختند.  صورت فلکی شیر و به طور خاص ستاره قلب الاسد از دیرباز به عنوان میانه گرما شناخته می شد و به آن شیردل می گفتند. صورت فلکی شیر متناظر با ماه مرداد بود که اکنون اندکی تفاوت پیدا کرده است.

این پژوهشگر نجوم توضیح داد: مُقارنه در ستاره‌شناسی به هم‌راستا قرار گرفتن دو یا چند جرم سماوی با یکدیگر از منظر زمین می‌گویند، به گونه‌ای که در آسمان در کنار هم دیده شوند.

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.